Çocuğunuzun eğitiminde 'ben de varım' demek için mutlaka bilmeniz gereken 5 hayati bilgi!

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

 Okyanus Koleji katkılarıyla...

Eğitimin yaşı yoktur. Ancak hangi yaşta olursanız olun eğitim hayatınızı bir sistem içerisinde sürdürmeniz, temel konularda ve kavramlarda kendinizi mümkün olduğunca geliştirmeniz eğitim hayatının olmazsa olmazıdır. İster öğrenci olun ister veli, eğitimin temel konularında sebep-sonuç ilişkisini kurabilmek, 'daha iyi nasıl olabilir' sorusuna cevap aramak, okul eğitimine dışarıdan nasıl destek olunabileceğinin yollarını araştırmak, eğitim konusunda bilinçlenmek isteyen herkesin ev ödevi olmalıdır. Buradan hareketle, eğitimin temel konuları hakkında yeni bakış açılarına sahip olmak isteyenler için 5 önemli konuyu masaya yatırdık.

İngilizce eğitiminde yeni bir bakış açısı: Kurallarla değil yaşayarak öğrenme

Yabancı dil eğitimi tüm eğitim hayatımız boyunca en çok önemsediğimiz konuların başında geliyor. Çünkü çağa ayak uydurmak, iyi bir kariyer planlaması yapabilmek, iş ve sosyal hayatımızda iletişim bilgi ve becerilerimizi geliştirebilmek için ileri seviyede yabancı dil konuşmak zorundayız. Ancak yabancı dil eğitiminde, bu kadar önemsenmesine rağmen, istenilen düzeyde sonuç alınamadığı da bir gerçek. Mevcut durumun tersine dönmesi ve ideal yabancı dil eğitiminin geliştirilmesi için eğitim kurumları çok önemli çalışmalar yapıyor. Temel sorun, yabancı dil eğitiminin günlük hayata taşınamaması olarak görülüyor. Sürekli kurallara bağlı bir dil eğitimi, hayata taşınamadığı sürece verimli olamıyor. Peki yabancı dil eğitimini daha eğlenceli bir hale getirmek ve kalıcı öğrenmeyi sağlamak için neler yapmak gerekiyor?

Bu konudaki uzman görüşünü okumak için buraya tıklayın!

Muhakeme edebiliyorum. Öyleyse yaşasın Matematik!

Matematik, eğitim hayatındaki önemi çok iyi bilinmesine rağmen pek çok öğrencinin bir türlü barışamadığı derslerin başında gelir. Öğrencilerin okul eğitimleri dışında okul dışı kaynaklardan en fazla destek almak zorunda kaldıkları derstir Matematik... Yıllarca Matematik dersinin zor bir ders olduğu ön kabulu ile sorun genellikle öğrencinin kendisinde arandı. Bu bakış açısı gerçekten doğru bir bakış açısı mıydı? Eğitim sistemine gelen yeni çözümlerle birlikte bu soruyu bugün çok daha net bir şekilde sorabiliyoruz. Matematik öğreniminin hedefleriyle muhakemenin doğrudan ilişkili olduğunu gören ve matematik eğitimini bu anlayışla alan öğrencilerin bu derse yaklaşımları da artık eskisi gibi değil... Peki nedir bu söz ettiğimiz muhakeme? Matematiği 'sorunlu' ders kategorisinden çıkartacak o çok basit çözüm nedir?

Bu konudaki uzman görüşünü okumak için buraya tıklayın!

Hayat boyu eğitim deyince ne anlıyoruz?

Hayat devam ettikçe, eğitim de devam eder... Bu cümleyi sık sık duyuyoruz ama hayat boyu eğitimden gerçekte ne anlıyoruz? Bir insanın kendini yetiştirmesi, 'birey' olma sürecinde evde, okulda, sosyal çevrede hayatına katabildikleri, eğitim kavramının farklı bir yönü ve boyutudur. O nedenle hayat boyu eğitimi çok yönlü kavramamız gerekiyor. Çünkü hayatın içinde her birimiz yerine göre bir eğitmen ya da eğitilen konumunda olabiliyoruz. Eğitimi okul eğitimi ile sınırlandırmamak, hayatın her alanına yayabilmek ve bu konuda farkındalık yaratmak hepimizin ortak sorumluluğu... Peki okul eğitimi ile hayat eğitimini ilişkilendirme noktasında öğrenciye ve veliye düşen görev nedir? Bu süreci en verimli şekilde geçirebilmek için en çok neye dikkat etmeliyiz?

Bu konudaki uzman görüşünü okumak için buraya tıklayın!

Sen diliyle değil 'ben' diliyle konuşmanın önemi...

Ebeveyn olmak çok büyük bir sorumluluk... Çocuğunuz ilk doğduğu günden itibaren onunla en doğru iletişimi kurmanın yollarını arıyorsunuz sürekli. Çocuğun içinde yetiştiği aile ortamı, ebeveynin tutum ve davranışları, aile içi kurulan iletişim biçimi; çocuğun yetişkinlikteki duygusal durumunu belirleyen en önemli faktörler arasında yer alıyor. İşte sen diliyle değil de 'ben' diliyle konuşmanın önemi tam da bu noktada ortaya çıkıyor. İletişimde ben dilini kullanan aileler zamanla bu dilin çocukları üzerindeki olumlu etkisini daha net görüyor. Peki 'ben' dilini etkin bir şekilde nasıl kullanabilirsiniz? Çoğunuzla iletişim kurarken 'senli' cümleleri seçmeniz çocuğunuzun davranışlarını nasıl etkiliyor?

Bu konudaki uzman görüşünü okumak için buraya tıklayın!

Bilgiden ilgi, ilgiden yetenek doğar...

Çocuklarınızın ilgi ve yeteneklerinin ne kadar farkındasınız? Her çocuğun özel bir yeteneği olacak diye bir kural yoktur ancak çocukların mutlaka ilgi duyduğu ve başarılı olduğu alanlar vardır. Çocuklarda ilgilerin tespit edilmesi için ailelerin ilgi alanlarıyla ilgili gerekli ortam yaratması ve bilgi vermesi en önemli adımdır. Bu adımı atmak için de ailelerin, çocuklarının sadece fiziksel gelişimlerini değil, zihinsel gelişimlerini ve psikolojilerini de takip etmeleri çok önemli. Her aile çocuğunu belli bir yaştan itibaren bir alana yönlendirmek ister. Ancak bu yönlendirmeyi kendi ilgilerinize göre değil, çocuğunuzun ilgilerine göre yapmanız gerekmektedir. Peki çocuğunuzun ilgilerini nasıl takip etmelisiniz? Onu ne zaman yönlendirmelisiniz? Çocuğunuzun yeteneklerini geliştirmesinde size düşen görevler nelerdir?

Bu konudaki uzman görüşünü okumak için buraya tıklayın!

YENİ EĞİTİM KAYNAĞI EĞİTİM OKYANUSU İLE GELECEK EMİN ELLERDE!

Eğitimin Türkiye markası Okyanus Koleji, Türkiye’nin eğitim dağarcığını geliştirme hedefiyle başlattığı bloğunda yediden yetmişe herkesin faydalanabileceği çok özel içerikler sunuyor. Deneyimli akademik kadrosu ve konuya özel uzman görüşlerinin bulunduğu içeriklerde çocukların ruhsal, duygusal, zihinsel ve bedensel gelişimi için bilinmesi gereken her şeye yer veriyor. Öğretmen, öğrenci ve velilere bulunmayacak bir kaynak sağlıyor.

Öğrencilerin geleceklerine etki edecek, başarılarını artıracak birçok konu Eğitim Okyanusu bloğunda yer alıyor. Yabancı dil öğrenmenin püf noktalarından kelimelerin soy ağacına, İngilizcenin hayatımızdaki öneminden uzay çağına hazırlığa kadar öğrenciler eğitimin hem eğlenceli hem de öğretici yanlarıyla bu blogda tanışıyor.

Eğitimle ilgili aklınızdaki tüm sorulara yanıt bulabileceğiniz Eğitim Okyanusu blog sayfasına gitmek için burayı tıklayın!

Okyanus Koleji blog içeriklerine daha kolayca ulaşmak için e-bültene üye olun, makaleler düzenli olarak mailinize gelsin.