Çocuğu için başka bir gelecek planlamak isteyen ailelerin ilk adımı: YAZ OKULLARI

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

katkılarıyla

Bilgiye hızlı bir şekilde ulaşabildiğimiz ve ulaştığımız bilgiyi en hızlı tükettiğimiz çağda yaşıyoruz… Her gün bir yenilik, şaşırtıcı bir gelişme hakkında bilgi sahibi oluyoruz… Bu gelişme ve yenilikler o kadar fazla ki bazen takip etmek bile imkansız hale geliyor… Fakat yine de her türlü yeniliği hızlıca içselleştirip, hayatımızın bir parçası haline getirebiliyoruz…Böylesi bir hızın ve tüketim olduğu çağda, aranan insan olmak, vazgeçilmez bireyler olmak oldukça zor… Bunun için özel donanımlara sahip olmak ve toplulukların içinden sıyrılabilmek gerekli. Bunun farkına varan günümüz ebeveynleri, çocuklarını bundan 20 yıl sonraya en iyi şekilde hazırlamak için planlamalarını yapıyor… Pek çok aile çocuklarına en iyi eğitimi sunmak için erken yaşlarda arayışlara giriyor. Küresel dünyaya adapte olması gereken çocukların bir an önce dünyanın ortak dili haline gelen İngilizceyi öğrenmesi ve kendini farklı konularda da geliştirmesi için aileler çeşitli eğitim alternatifleri arıyor. Bu eğitim alternatiflerinden bir tanesi de yurtdışında yaz okulu oluyor. Çocuk kendini bilişsel, zihinsel, psikolojik, fiziksel, kültürel olarak geliştirme imkanını yaz okullarında yakalıyor

Geçtiğimiz haftalarda İsviçre’nin Davos şehrinde düzenlenen Dünya Ekonomik Zirvesi’nde yapılan çarpıcı bir konuşma dünya çapında yayıldı. Ali Baba Group kurucusu Jack Ma ailelere, eğitimcilere, siyasilere ve karar alıcılara seslendi, onlara ‘makinelerle rekabet edebilecek çocuklar büyütün’ uyarısında bulundu.

“Çocuklarımıza özgün şeyler öğretmeliyiz” diyerek konuşmasına başlayan Jack Ma uyarılarla dolu, çarpıcı konuşmasında “Eğitim önümüzdeki yılların en dikkat edilmesi gereken konularından biri. 2030 yılına kadar robotlar 800 milyon işin yerini alabilirler. Eğer öğretme şeklimizi değiştirmezsek 30 yıl sonra tehlikede olacağız. Çocuklarımız, ancak eğitimi değiştirirsek makinelerle rekabet edebilirler. Çünkü öğretme şeklimiz ve çocuklarımıza öğrettiklerimiz 200 yıl öncesinden kalma şeyler. Bilgi tabanlı bir sisteme dayalı. Çocuklarımız makinelerle rekabet etmeyi öğretmeliyiz. Çocuklarımıza öğretmemiz gereken şeyler insani becerilerdir. Değerler, inanmak, bağımsız düşünme, ekip çalışması, başkalarına değer vermek, spor yapmak, resim yapmak, müzik yapmak yani sanat yapmak. Bunlar insani becerilerdir. Öğrettiğimiz her şey makinenin bildiğinden farklı olmalı…” diyerek son dönemdeki eğitim algısını değiştirecek konulara işaret etti.

Yurtdışında eğitime dair algılar bu yönde değişiklik göstermeye başlarken, makinelerle yarış edilecek bir çağa girmemize çok az kalmışken, çocuğunu bu duruma en iyi şekilde hazırlamak isteyen aileler çareyi yurtdışı eğitimde buluyor. Özellikle çocukları küçük yaştayken planlamalara başlayan ailelerin son yıllardaki gözdesi ise ‘yaz okulları’. Çocuklara yabancı dil eğitiminin sanat ve sportif faaliyetlerle birlikte verdiği bu okullarda çocuk yabancı dilini geliştirirken sosyalleşme, farklı kültürleri tanıma ve önyargılardan bağımsız bir bakış açısına sahip olma fırsatı da buluyor. Yazının başında Jack Ma’dan alıntıladığımız gibi çocuk kendini hem donanım olarak hayata hazırlıyor hem de kazandığı insani becerilerle de makinelerle olan rekabette bir adım daha öne geçiyor.

AİLELERİN YÜZDE 83'Ü YURT DIŞI DİYOR!

Yapılan araştırmalara göre Türkiye’deki ailelerin %83’ünün çocuğunu yurtdışında eğitim almasını istediği göz önünde bulundurulduğunda, aileler bu alanda güvenilir seçimler yapmak için doğru kurumlarla bir araya gelmeli… Bu sebeple her yıl düzenlenen IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarları aileler için en güvenilir adres oluyor. Aileler yaz okullarından liseye, üniversiteden yüksek lisansa, doktora programlarından online eğitimlere kadar pek çok konuda alanında uzman isimlerle ve yetkililerle bir araya geliyor ve çocuklarının geleceği için en doğru kararı alıyor. Dünyanın dört bir yanından fuara katılan okullardan yetkilinin ailelerle birebir görüştüğü ve onlara açıklamalarda bulunduğu fuarda; düzenlenen konferans ve seminerler akıllardaki soru işaretleri gideriliyor.

 

Çocuklarına yurtdışında uzun süreli eğitim aldırmak isteyen ve çocuğun buna hazır olup olmadığını öğrenmek isteyen aileler için yaz okulları kısa süreli bir yurtdışı eğitim demosu oluyor… Çocuk yurt dışındaki o kısa ve doyurucu deneyimde hem yurt dışındaki eğitim disipliniyle tanışıyor; hem de bu sistemi ne kadar çok sevebileceğini görüyor. İşte biz de sizin için çocuklarınızı gönül rahatlığıyla gönderebileceğiniz ve hayatlarını birkaç haftada bambaşka bir rotaya çevirebilecek yaz okullarını derledik.

Her yaş ve her eğitim grubuna hitap eden yaz okulu programları; yaz aylarında farklı bir deneyim yaşarken dilini ve mesleki becerilerini geliştirmek isteyenlere alternatif oluyor… İşte yurt dışında lise eğitiminden hemen önce lise ve üniversite için şahane bir hazırlık dönemi olarak kabul edilebilecek yaz okullarından İngiltere, ABD, Kanada, İspanya ve Fransa'dan en iyi seçenekler!

AVRUPA

Oxford Royal Academy

İngiltere’nin Şüphesiz En İyi Yaz  Okullarından Birisi

Oxford Royale Academy birçok spesifik akademik alanda Oxford Üniversitesi kolejlerinde eğitim vermektedir. Okulda İngiltere'nin en iyi üniversitelerinde çalışan, yetenekli eğitmenler tarafından eğitim verilmektedir. İngilizce dersleri yanı sıra psikoloji, biyoloji, coğrafya, matematik, tarih, fizik, kimya, siyaset bilimi, drama, liderlik vs konularda ders takip edebilir.

3 Hafta Her Şey Dahil Paket Fiyatı: 4990 GBP
4Hafta Her Şey Dahil Paket Fiyatı: 9100 GBP

Okul yetkililerinden bilgi almak için başvuru forumunu doldurun!

Mill Hill College

Öğrenirken Eğlenmek için Mükemmel Bir Yer

Kuzey Londra’da bulunan Mill Hill College Londra’nin en iyi yatılı liselerinden biridir. Olağanüstü kampüsü Londra’nın merkezine yalnızca yarım saatlik mesafededir. Nefes kesici bir alan içerisine kurulmuş olan okul kampüsünde geleneksel İngiliz yatılı okul geleneği sürdürülür. Mill Hill College yaz okuluna katılan öğrenciler, lise eğitimini bu okulda tamamlamak için başvurularını yaz okulu esnasında yapılabilir.

2 Hafta Her Şey Dahil Paket Fiyatı: 2950 GBP
4Hafta Her Şey Dahil Paket Fiyatı: 5400 GBP

Okul yetkililerinden bilgi almak için başvuru forumunu doldurun!

 

Ecole Des Roches , Paris

Paris'te Fransızca!

École des Roches her yıl Paris’in hemen dışındaki Normandiya’da yer alan kampüsünde özellikle Fransız ve yabancı öğrencilerine yaz okulu eğitimi imkanı sunmaktadır.

2 Hafta Her Şey Dahil Paket Fiyatı: 3070 GBP
3 Hafta Her Şey Dahil Paket Fiyatı: 4240 GBP

Okul yetkililerinden bilgi almak için başvuru formunu doldurun!

Studio Cambridge - Sir Lawrence

Cambridge’in Merkezinde Samimi Bir Atmosfer

Cambridge’in merkezine 5-10 dakikalık yürüme mesafesinde bulunan okul, üniversite hayatının tadını çıkarmak isteyen 13-16 yaşlarındaki öğrencilere samimi bir atmosfer sunar.

2 Hafta Her Şey Dahil Paket Fiyatı: 2580 GBP
3 Hafta Her Şey Dahil Paket Fiyatı: 3400 GBP

Okul yetkililerinden bilgi almak için başvuru formunu doldurun!

Enforex, Barcelona – Madrid

Barcelona ve Madrid’de Yaz Okulu

ENFOCAMP, dünyanın her yerinden çocuklar ve gençler için İspanyol kültürünü en iyi şekilde öğrenerek ve İspanya’da unutulmaz bir yaz yaşayarak dil öğrenebilecekleri ve birçok akvitiveye, spor etkinliklerine ve gezilere katılabilecekleri değişik yaz programları seçenekleri sunar.

2 Hafta Her Şey Dahil Paket Fiyatı: 2225 GBP
4 Hafta Her Şey Dahil Paket Fiyatı: 3485 GBP

Okul yetkililerinden bilgi almak için başvuru formunu doldurun!

OHC SOL CAMPS, Oxford

Oxford Üniversitesi ile İç İçe Bir İngiliz Lisesi

İngiltere’de 45 yıldır eğitim veren Oxford House College’ın yaz okulları Sol Camp bünyesindedir. Oxford şehrinin Wychwood Yatılı Lisesi kampüsünde bulunan okulda öğrenciler İngilizce öğrenirken çeşitli etkinliklere ve gezilere de katılırlar. Oxford Üniversitesi kampüs turları programın bir parçasıdır. Tam pansiyon konaklama lise bünyesindedir. Yaz okuluna katılan öğrenciler lise eğitimi için bu okulu tercih edebilirler..

2 Hafta Her Şey Dahil Paket Fiyatı: 2540 GBP
3 Hafta Her Şey Dahil Paket Fiyatı: 3210 GBP

Okul yetkililerinden bilgi almak için başvuru formunu doldurun!

Churchill House – Ramsgate

İngiltere’nin En Ekonomik Yaz Okulu

Ramsgate’deki Churchill House School, şehir merkezine 10 dakikadan az bir yürüme mesafesinde, sakin bir yerleşim bölgesinde bulunur. Ingiliz aile yanı konaklama sunan program ile öğrenciler doğal bir ortamda konuşma becerilerini geliştir. Fiyat Kalite dengesinde üst sıralarda yer alan okul ailelerin ilk tercihleri arasında yer alıyor.

2 Hafta Her Şey Dahil Paket Fiyatı: 1715 GBP
3 Hafta Her Şey Dahil Paket Fiyatı: 2200 GBP

Okul yetkililerinden bilgi almak için başvuru formunu doldurun!

SKOLA – Londra

Aile ve Çocuk Programı

İngiltere’de katılabileceğiniz aile programlarının en keyiflilerinden... Anne, baba, çocuk katılabileceğiniz gibi sadece anne ya da baba da çocuğu ıle bu programa katılabilir. Bu program yaz ayları süresince yaşlarına göre Regent Park, Wyndham Place, Hyde Park ve Gloucester Gate merkezinde sunulur ve okullar birbirlerine 5-10 dakika yürüme mesafesindedir.

2 Hafta Fiyatı: 1900 GBP (Konaklama ücreti gidecek kişi sayısına ve konaklama tipine göre değişir )
3 Hafta Fiyatı: 2500 GBP (Konaklama ücreti gidecek kişi sayısına ve konaklama tipine göre değişir )

Okul yetkililerinden bilgi almak için başvuru formunu doldurun!

KUZEY AMERİKA

University of Toronto , Toronto

İngilizce Deneyiminde Son Nokta

180 yılı aşkın süredir, University of Toronto 17 fakültesi, 13 araştırma hastanesi, 75 PHD programı ile eğitim veren Dünya sıralamasında çok iyi dereceler alan bir eğitim kurumudur. Dünyanın en iyi 25 üniversitesi arasında yerini korumaya devam etmektedir. 100 farklı dilin konuşulduğu ve 5,5 milyonun yaşadığı Toronto Kanada’nın en gözde şehridir. Toronto şehir merkezinde bulunan University of Toronto kampüsünde yine üniversitenin bünyesinde düzenlenen yaz okulu programı çok popülerdir.

3 Hafta Her Şey Dahil Paket Fiyatı: 6095 GBP
4 Hafta Her Şey Dahil Paket Fiyatı: 7495 GBP

Okul yetkililerinden bilgi almak için başvuru formunu doldurun!

St Giles, University of British Columbia

Vancover’ın Kalbinde İngilizce’yi Öğrenin

1908 de kurulan University of British Columbia (UBC) akademik üstünlük açısından küresel bir üne sahip olup Kanada’da 3. Dünya çapında da 40. sıradadır. Geniş ve yeşillikler içindeki kampüsüyle Kanada’nın en çok öğrenci barındıran üniversitesidir.

2 Hafta Her Şey Dahil Paket Fiyatı: 5880 GBP
3 Hafta Her Şey Dahil Paket Fiyatı: 7730 GBP

Okul yetkililerinden bilgi almak için başvuru formunu doldurun!

Summer Discovery, Georgetown University

Eski Amerikan Başkanı Bill Clinton’ın Okulu

Georgetown University’nin Potomac River kenarındaki kampüsünde 50 eyaletten ve 100 farklı ülkeden öğrenciler eğitim almaktadır. Öğrencilerin üniversiteyi tercih etmelerinin 2 ana nedeni vardır; eğitim kalitesi ile sahip olduğu ün ve Georgetown’unun eşsiz yerleşimi... Üniversite, 1789 yılında kurulmuştur ve ABD’nin en köklü üniversitelerinden birisidir. Üniversitenin mezunları arasında senatörler, NBC News çalışanları, NBA basketbol yıldızları ve ABD’nin 42. başkanı Bill Clinton yer almaktadır.

3 Hafta Her Şey Dahil Paket Fiyatı: 8600 GBP

Okul yetkililerinden bilgi almak için başvuru formunu doldurun!

OHC SOL CAMPS, Miami

Huzurlu Florida Kıyılarında İngilizce Öğren

Amerika’nin en popüler turistik merkezlerinden biri olan Miami, yazın veliler ve çocukların hem tatil yapacakları hem de İngilizcelerini geliştirebilecekleri bir şehirdir.

2 Hafta Her Şey Dahil Paket Fiyatı: 3120 GBP
3 Hafta Her Şey Dahil Paket Fiyatı: 3950 GBP

Okul yetkililerinden bilgi almak için başvuru formunu doldurun!

STANDARTLARIN DIŞINA ÇIKMAK İSTEYENLER İÇİN…

Geleceğini erken yaşlarda planlamaya başlamış ve arzu ettiği hayata adım adım ilerleyen idealist gençler ve aileleri için de oldukça çarpıcı yaz okulu programları bulunuyor. Dünyanın en iyi üniversitelerinin açtığı yaz okullarında standartların dışına çıkan gençler, dünya çapında bir eğitim nasıl olduğunu kendi gözleriyle görüyor, gelecek planlarını buna göre yapıyorlar. İyi bir yabancı dile sahip olan gençlerin başvurabildiği OXFORD - CAMBRIDGE, IVY LEAGUE turu ve SUMMER DISCOVERY programları özel bir eğitim almak isteyen öğrenciler için sunuluyor…

Sporu Eğitimle Buluşturan Programlar

Spora özel ilgisi olan, bunu yaşam biçimi haline getirmiş ve gelecek planlarından sporun da yer aldığı gençler dünya çapında kulüplerin açtığı yaz okulu programlarında spor ve yabancı dil eğitimini birarada alıyor.

Dünya çapında futbol kulüplerinin antrenörleri tarafından eğitilen gençler, kendilerini geliştirme ve yeteneklerini gösterme fırsatı buluyor. Spor kamplarında üst düzey bir spor eğitimi gören gençler yoğun bir şekilde sosyalleşme imkanı da yakalıyor.

Unutulmaz Bir Yaz Tatili Sağlayan Programlar…

Çocuklarının yaz okulu programlarında yabancı dilini geliştirmesini isteyen fakat bir yandan da çocuğunu yalnız bırakmamak ve kendi için de geliştirici bir aktivitede bulunmak isteyen aileler yaz okulu programlarını tercih ediyor. Aileler kendi ilgi alanları ve meslekleri doğrultusunda bir sertifika programına kayıt olup eğitim alırken, çocuklar da yaz okullarında yabancı dillerini geliştirme ve sosyalleşme fırsatı buluyor. Son dönemde sıkça tercih edilen programlarlar ailelere hep bir arada unutulmaz yaz tatili fırsatı sunuyor.

Yaz Okulu Paketlerine Neler Dahil?

Yurtdışı Yaz Okulu programlarında; eğitim programı ücretlerinin yanı sıra, konaklama, uçak bileti, vize, sigorta gibi tüm giderler dahildir. Katılımcıların tek yapması gereken hangi programa katılmak istediklerine karar verip, ön kayıt işlemlerini gerçekleştirmeleri…

Yurtdışı Yaz Okulu Paketlerine dahil olan hizmetler ve giderler aşağıda listelenmiştir. Bu giderler haricinde tek yapılması gereken şey çocuklara cep harçlığı gönderimidir. Tüm işlemler uzman danışmanlar tarafından gerçekleştirilmektedir.

VE SIRADA YURT DIŞINDA TAM DONANIMLI BİR LİSE EĞİTİMİ VAR... 

Yaz okulu programlarını tamamlayan öğrencilerin bir sonraki durağı ise yurt dışında tam donanımlı bir lise elbette... Dikkat ediyorsunuzdur; etrafınızda her geçen gün çocuğunu lise için yurt dışına gönderen velilerin sayısı artıyor. Peki, neden? Çünkü lise eğitimini yurt dışında alan çocuklar için çok daha sağlam bir geleceğin temelleri atılıyor. Birer dünya vatandaşı olarak ve bu kültürle yetişerek en önemli yaşlarında dünyaya bambaşka bir gözle bakmayı öğreniyorlar. Sorumluluk duyguları, bakış açıları gelişiyor. Ana dil seviyesinde yabancı dil konuşmayı erken yaşta öğrenmenin ayrıcalığını hayatları boyunca yaşamaya devam ediyorlar. Pek çok milletten kurdukları arkadaşlıklarla dil, din, ırk, cinsiyet ayrımı gözetmeden sosyal ilişkilerine yön verebiliyorlar. Özgür düşünce ve yaratıcılığın ön planda olduğu eğitim sistemleriyle yetişiyor, kendini ve ne istediğini bilen bireylere dönüşüyorlar. En önemlisi de yurt dışındaki bağlantıları çoğalıyor ve dünyanın en önemli üniversitelerine girebilmeleri için önlerinde kapılar açılıyor. 

 

Şu sıralar velilerin en çok araştırdığı 5 lise

 

Mill Hill School, Londra - İngiltere

Queen Ethelburga’s College, York - İngiltere

Bellerbys College, Londra – İngiltere

Royal Russell School - İngiltere

D’OVERBROECK’S College – İngiltere

David Game College - İngiltere

Bodwell High School Vancouver - Kanada

Pickering College – Kanada

Mac Duffie College - Amerika

College Du Leman - İsviçre

 

Liseler hakkında detaylı bilgi için hemen uzmana sorun! 

YURT DIŞINDA EĞİTİMİN EN KİLİT NOKTASI:

ÜNİVERSİTE DÖNEMİ

Ülkemizde üniversitelerin eğitim standartları yükseltilmeye çalışılsa da pek çok öğrencinin hedefi yurt dışında üniversite okuyabilmek... Küreselleşen dünyada bilgiye erişimin kolaylaşması, iletişimin gelişmesi, üniversite sınavlarında rekabetin artması, öğrencinin istediği değil yerleştirildiği bölümde okuyabilmesi, özel üniversitelerin maliyetlerinin yurt dışı üniversitelerle yarışır durumda olması, yurt dışında bir üniversiteden mezun olan öğrencinin daha rahat iş bulması ve kariyer basamaklarını hızla tırmanabilmesi, yurt dışında yaşama ve orada kalma/iş bulma arzusu gibi pek çok nedenden dolayı her yıl binlerce öğrenci yurt dışında eğitim almak için girişimlerde bulunuyor. 

25 Ülke’den 300’un üzerinde üniversiteye ulaşabileceğiniz https://ieft.dreamapply.com adresinden online araştırma yapabilir, üniversiteler için ön başvuru talebinde bulunabilirsiniz.

Yurtdışında Başka Bir Gelecek için Avrupa’nın En Büyük Uluslararası Eğitim Fuarı IEFT’ye Davetlisiniz!

Her yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği IEFT Fuarlarına katılanlar, dil okulları, yaz okulları, lise, üniversite hazırlık, ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora, üniversite transfer, sertifika-diploma programları, staj,  ve burslu yurtdışı eğitim konularında üniversite, kolej ve kurum temsilcilerinden bilgi alabilecek, ülkelerin eğitim olanakları konusunda merak ettikleri soruları yöneltebilecekler.

Halka açık ve ücretsiz olarak düzenlenen IEFT Fuarları hakkında bilgi veya online davetiye almak için: www.ieft.com.tr  / 0212 244 42 13 / 0530 306 97 24

IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarları Takvimi

24-25 Mart İstanbul Kongre Merkez

23 Mart İstanbul Bostancı Otel

21 Mart İzmir Hilton Otel

19 Mart Ankara Sheraton Otel

18 Mart Eskişehir Dedepark Otel

 Fuara katılmak için online davetiye: www.ieft.com.tr