• Hürriyet Twitter
R

Ciltteki yaşlanma etkilerini yavaşlatmak mümkün mü?

KAYDIR 6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

Vücudumuzun en önemli koruyucusu olan cildimiz, aynı zamanda bedenimizle ilgili birçok ipucunu da ele veriyor. Sağlığımız, günlük modumuz ve özellikle de yaşımız! Hepsi cildimize bakıldığında az çok anlaşılabiliyor. Siz de “Diğerleri tamam da yaşım anlaşılmasa” diyenlerdenseniz bu içeriğimiz tam size göre!

Makyaj yapın ya da yapmayın cildinizi her gün temizleyin

Pürüzsüz ve bebeksi bir cilt için en önemli koşullardan biri cildin hava alıyor olmasıdır. Bu koşulu sağlayabilmek içinse cildin mümkün olduğunca dinlendirilmesi gerekir. Dinlendirmek denildiğinde akla sadece makyaj yapmamak ya da yapılan makyajın kusursuzca temizlenmesi gelmesin! Elbette ki makyaj temizliği çok önemlidir ve ihmal edilmemelidir ama bunun yanı sıra makyaj yapmadığınız günlerde bile cildinizi aynı özenle temizlemiz gerekir. Çünkü toz, kirli hava ve zararlı güneş ışınları gibi olumsuz çevre koşulları da gözenekleri tıkayabilir ve cildin hava almamasına neden olabilir.

Cildinizdeki nem dengesini korumaya çalışın

Kırışıklıklar, nem dengesini yitirmiş cilt sever. Böyle bir sorun yaşamamanız için cildinizin nem dengesini korumaya özen göstermeniz gerekir. Günde en az 2 litre su tüketmeniz, duş alırken ılık su tercih etmeniz ve cildinize her gün ihtiyacına uygun bir kremle bakım yapmanız; nem dengenizi korumanıza yardımcı olur.

Göz çevreleri özel ilgi ister

Göz çevremiz yüzümüzün diğer bölgelerine göre daha ince tabakada bir deridir. Bu nedenle, yaşlanma etkilerinin ilk sinyalleri genelde göz çevrelerinde görülür. Kazayağı dediğimiz ve gülümseyince daha çok belirginleşen bu kırışıklıkları önlemek için; göz çevrenize ihtiyacına özel bir bakım uygulamaya çevrelerinde oluşan kuruluğa dikkat etmek gerekir. Göz çevrenize yüzünüze uyguladığınız kremi uygulamamalı, onun ihtiyacına özel bir göz çevresi kremi ile bakım yapmalısınız. Bunun için özel bir nemlendirici krem tercih etmeniz ve düzenli olarak göz çevrelerinize bu özel bakım kremini uygulamanız büyük önem taşır.

Yaşınıza ve cilt tipinize uygun ürünler tercih edin

Doğru bakım ürünü tercihi de kırışıkların önlenmesinde büyük önem taşır. Eğer 30 yaş üzerindeyseniz kullanıcağınız ürünlerin “Yaşlanma Karşıtı” olmasına ve mümkünse sıkılık, dolgunluk, ışıltı, canlılık kaybı gibi yaşlanmanın en önemli etkileriyle savaşmasına dikkat etmeniz, daha kısa sürede daha etkili bir sonuç almanızı sağlar.

Kullandığınız ürünün içeriğine dikkat edin

Güzelliğiniz için cildinizin sağlığından vazgeçmek zorunda değilsiniz. Cildinizin ihtiyacı olan bakımı zararlı kimyasal içerikler barındırmayan ve bitkisel ürünlerle de yapabilirsiniz. Unutmayın ki yoğun kimyasal içeren ürünler, cildinize istediğiniz dolgunluğu ve sıkılığı kısa bir zaman dilimi için verirken cilt hücrelerini tahrip ettiklerinden, ürünlerin etkileri geçtikten sonra ciltteki yaşlanmanın belirtileri gözle daha da çok farkedilir.

Yves Rocher ile yaşlanma karşıtı etkinin hem en iyisini hem doğalını keşfedin!

Yves Rocher yaşlanma karşıtı cilt bakım ürünleri, yaşlanmanın etkileriyle savaşan bitkisel formüller içerir. Her yaştan kadının gereksinim duyduğu uzman cilt bakımını kolaylıkla uygulamanızı sağlayan ürünlerle, yaşlanmanın etkilerinden korunup cildinizde daha genç bir görünüm elde edebilirsiniz.
Yves Rocher bitkisel içerikli yaşlanma karşıtı bakım serileri ile yaşlanmanın tüm izlerine karşı savaşıp cildinizin gençliğini ve sağlığını bitkisel özlerle koruyabilirsiniz. Daha genç, sağlıklı ve ışıltılı bir cilt için, cildinizin tipine ve ihtiyacına göre ışıltı veren, sıkılaştırıcı, sarkma karşıtı, derin kırışıkları besleyici, gençlik iksiri, cilt hücrelerini yenileyici ve leke karşıtı gençleştirici bakım serilerinin ürünlerini keşfedin!

Detaylı bilgi için tıklayınız