• Hürriyet Twitter

  Müzik eşliğinde okumak için tıklayın    

CİLT SAĞLIĞINIZ İÇİN YEMEDEN ÖNCE İKİ KEZ DÜŞÜNMENİZ GEREKEN GIDALAR

Son yıllarda çoğu insan işlenmiş gıdalardan uzak durma konusunda bilinçlendi. Yediklerimizin, iç organlarımızda olduğu gibi cildimizde de zamanla olumlu veya olumsuz etkiler yarattığını biliyoruz. Cildinizde olumsuz etkiler yaratabilecek, yerken iki kez düşünmeniz gereken 4 gıdaya dair bilmek isteyeceklerinizi derledik.

Beyaz ekmek

Beyaz ekmek sadece kilo almanıza sebep olmaz. Aynı zamanda içerdiği yüksek karbonhidrat ile cilde de zarar verebiliyor. Glisemik indeksi yüksek olan beyaz ekmek, cildinizde akne oluşumunu tetikleyebilir.

Tatlı

Aslında porsiyon kontrolü yaptığınız sürece tatlı tüketmenin çok ciddi bir cilt sorunu yarattığı söylenemez. Diğer yandan da öğününüze ekleyeceğiniz fazladan bir top dondurma veya bir dilim daha tatlı cildinizin erken yaşlanmasına sebep olabilir.

Kızarmış yİyecekler

Kızarmış yiyeceklerin içerdiği yağları, vücudumuz kolay kolay atamaz. Vücutta birikmeye başlayan bu yağlar da zamanla birçok kalp ve damar hastalığı ile ciltte istenmeyen deformasyonlara sebep olabilir.

Yapay tatlandırıcılar

Yapay tatlandırıcılar, vücudumuz için bu listede gördüğünüz en zararlı yiyecek katkı maddeleri olabilir. Yapay tatlandırıcılar, yiyeceklerin kalorisini azaltmaya yardımcı olsa da orta vadede cildinizde sivilce, akne ve farklı deformasyonlara sebep olabilir.

CİLDINİZİ KORUMAK İÇİN BESLENME ALIŞKANLIKLARINIZI DEĞİŞTİRMELİSİNİZ.
AMA DAHA ÖNCE BAKIŞ AÇINIZI DEĞİŞTİRMEYE NE DERSİNİZ?

Telefonunuzu yatay konuma GETİRİN

(Telefonunuzun yön kilidinin açık olduğundan emin olun)