• Hürriyet Twitter
R

Cildinize bakım yaparken bunları bilmeniz şart!

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

Cilt bakımı çoğu insanın en çok dikkat ettiği kişisel bakım konularının başında gelir. Herkes her zaman en iyi ve sağlıklı cilde sahip olmak istese de bu yolda neler yapması gerektiğini tam olarak bilemeyebilir. İşte cilt bakımı için size yol gösterecek birkaç püf nokta:

Öncelikle cilt tipinizi öğrenmelisiniz

Cildinize uygun bakımı uygulayabilmek için önce ne tür bir cilde sahip olduğunuzu ve cildinizde gidermek istediğiniz sorunun size göre ne olduğunu iyi tespit etmelisiniz. Örneğin cildiniz yağlı mı, karma mı ve kurtulmak istedikleriniz siyah noktalar mı yoksa akneler mi? İşte bu soruya verilecek doğru cevapla başlıyor her şey.

Cilt bakımında süreklilik önemlidir

Cilt bakımı konusunda çokça ihmal edilen ancak en önemli bir diğer noktalardan biri ise kullanılan ürünlerin kullanım talimatlarına uygun şekilde ve tavsiye edilen zaman aralıklarında tekrarlanmasıdır. Çünkü olması gerektiği şekilde ve olması gerektiği periyotlarda cilt bakımınızı yapmazsanız hedeflediğiniz cilt yapısına ulaşmanız biraz zorlaşabilir

Doğru ürünleri kullanmalısınız

En sonda yazsak da aslında en mühim konulardan biri de kullandığınız ürünlerdir. Cilt tipinize uygun ürünleri alırken de, kendi kişisel zevklerinizi ve alerjik konuları göz önünde bulundurmalısınız. Dünya çapında milyonlarca kullanıcısı olan, mümkünse bitkisel içeriği yoğunlukta olan, tüm kontrollerden geçmiş ve ne size ne de doğaya zarar vermeyecek şekilde paketlenen ürünleri tercih edebilirsiniz.

İşte cilt tipinize göre sizin için seçtiğimiz bazı ürünler!

Karma/Yağlı cilde sahipseniz Yves Rocher Sebo Vegetal

Yves Rocher karma cilt ve yağlı ciltlere özel yeni bitkisel içerikli ürünleriyle cilt bakımınıza en etkili çözümleri sunar. Karma cilt ve yağlı cilt serisindeki ürünlerin içeriğinde, cildi sebum fazlasından arındıran ve matlık sağlayan %100 Bitkisel Boreal Çay Tozu bulunur. Cildi yağlandırmadan nemlendiren, gözeneklerin görünümünü küçültüp mat bir görüntü sağlayan ürünler ile günlük cilt bakımınızı kolayca tamamlayabilirsiniz.

Akneli/Siyah noktalı cilde sahipseniz Yves Rocher Sebo Pure Vegetal

Cildin hücresel yenilenme süresini uyararak ciltteki akne ve siyah noktaların hızla yok olmasını sağlar. Sadece Yves Rocher ürünlerinde kullanılan antibakteriyel özelliğe sahip, keklik üzümü yaprağından elde edilen % 100 Bitkisel Salisilik Asit sayesinde ise; cildiniz arınırken, kusurlarınızda gözle görülür azalma sağlar. Temizleme jeli ve tonik ile arınan ve matlaşması sağlanan cilt, bakım kremi ile sivilce ve siyah noktalardan, rahatsız edici izlerden kurtulur.