Bilinçli bir üniversite tercihi yapmanın 5 şifresi

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ katkılarıyla...

Üniversite tercih döneminin başlamasıyla birlikte puan hesapları, yerini gelecek hesaplarına bırakmış durumda… Üniversite ve bölüm tercihi, aynı zamanda bir meslek seçimi olacağı için öğrencilerin geleceğini yakından ilgilendiriyor. Peki bu noktada öğrencileri hedeflerine ulaştırabilecek, sonuç odaklı bir tercih süreci nasıl yönetilmeli? İşte eğitim uzmanların sürekli üzerinde durduğu 5 önemli konu…

Yeterince bilgi sahibi olun

Tercih dönemi zor ve kapsamlı bir süreç. Ancak sonunda hayatınızın tümünü etkileyecek bir dönemin ilk adımı olması açısından çok kritik bir öneme sahip. Tercih yapmadan önce ilgi alanlarınıza uygun, sizi mutlu edecek bir bölüme yerleşmek için yeterince araştırma yapmayı ihmal etmeyin. Tercih ve kariyer günlerine katılarak, bölümler ve eğitim programları hakkında uzmanlar tarafından detaylı bilgi alın. Üniversitelerin eğitim programlarına dahil ettikleri yeni bölümler belki de önünüze yepyeni bir kapı açacak ve sizi ideallerinize ulaştıracak.

Sadece bölüm değil, üniversite de önemli

Okumak istediğiniz bölüme karar vermiş olmanız tercih aşamasında tek başına yeterli değildir. O bölümü nasıl bir ortamda, hangi imkanlar dahilinde okuyacağınız da çok önemli. Tercih edeceğiniz üniversite bu alanda yeterince deneyimli mi? Etkin bir öğrenme için gerekli olan etkileşimli ders ve uygulamalara sahip mi? Sosyal ortamlar, sanatsal ve bilimsel etkinlikler yeterli düzeyde mi? Kısacası, mezun olduğunuzda sizinle aynı bölümü okuyan binlerce mezun arasından sıyrılabileceğiniz, fark yaratan bir eğitim metodu uyguluyor mu?

Yeni iş fırsatlarını yakından takip edin

Tercih yaparken sıkça düştüğümüz yanlışlardan birisi de belli başlı bölümlere yoğunlaşıp yeni iş fırsatlarını ve bu fırsatlara götürecek yeni akademik programları gözden kaçırmak oluyor. Dünyadaki tüm yenilikler, yeni iş fırsatları doğuruyor. Bu süreci yakından takip eden üniversiteler de bu durumu öğrenciler adına bir avantaja çevirmek için çok değerli yeni bölümleri eğitim programlarına dahil ediyor. Özellikle Meslek Yüksekokullarında yer alan ve uygulamalı eğitimler sayesinde sizi doğrudan meslek sahibi yapacak bu bölümleri önceden keşfetmek, başarılı bir tercih dönemi geçirmeniz için çok önemli bir fırsat.

Bir adım sonrasını düşünerek hareket edin

İyi bir üniversite eğitimi almak çok önemli ama unutmayın ki mezun olduğunuz günden itibaren hayat devam edecek ve sizin için yepyeni bir süreç başlayacak. Bu nedenle, tercih edeceğiniz üniversitenin özgün ve kaliteli bir eğitim vermesinin yanında iş dünyası ile olan ilişkileri de geleceğiniz açısından önemli. Köklü üniversiteler, iş dünyasıyla kurdukları uzun vadeli yakın ilişki ve işbirliği sayesinde mezun ettiği öğrencilerinin iş hayatına daha hızlı atılmasında çok değerli bir katkı sunuyor.

Her fikri dinleyin ama son kararı kendiniz verin

Tercih döneminde hem aileniz hem de çevreniz tarafından yoğun bir şekilde fikir ve öneri yağmuruna tutulmanız doğal bir durum. Herkes sizin iyiliğinizi düşünüyor ve hayatınızın en önemli kararlarından birini alırken size yardımcı olmaya çalışıyor. Çevrenizden gelen bu fikir ve önerileri, farklı bakış açıları kazanmak açısından dikkate almanız, fikir alışverişinde bulunmanız size yardımcı olacaktır. Ancak yine de son kararı sizin vermeniz hepsinden çok daha önemli. Bu sizin geleceğiniz ve onu kendi hedefleriniz doğrultusunda planlamak en doğal hakkınız.

DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ 20. YILINI YENİ BÖLÜM VE PROGRAMLARIYLA KUTLUYOR.

İlk kurulan vakıf üniversitelerimizden olan ve İstanbul’un Anadolu yakasında eğitim öğretim hizmeti sunan gözde üniversitelerimizden Doğuş Üniversitesi, bugüne kadar olduğu gibi bugün de 20. yılını kutlarken yeni bölümleri ve programlarıyla iddiasını sürdürüyor.

Mühendislik Fakültesi’nde MÜDEK belgeli programları akredite olan; eğitim öğretimi ile ve inovatif çalışmalarıyla yükseköğretim kurumları arasında saygın yerini koruyan Doğuş Üniversitesi, dört fakültede yeni bölümlere de 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında öğrenci alacak.

Acıbadem Yerleşkesi'nde lisans bölümleri ve Çengelköy Yerleşkesi’nde ön lisans programları ile ilgili tanıtım ve tercih günleri 10-26 Temmuz 2017 olarak belirlenmiş olup, yeni bölüm ve programlar ile laboratuvarlar gezilebilecek; öğretim elemanları aday öğrencilere ve ebeveynlere tanıtıcı bilgileri sunacaklardır. Tercih konusunda da danışmanlık hizmeti her iki yerleşkede verilecektir.

Detaylı bilgi için burayı tıklayın!