Bebeğinizin konuştuğu dili 6 adımda anlama rehberi

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

 Prima katkılarıyla...

Her anne bebeğini kucağına aldığı andan itibaren onun istek ve ihtiyaçlarını anında anlayabilmek için yoğun bir çaba harcar. Bebeğiniz henüz konuşamasa da, göz teması kurarak, gülümseyerek, ağlayarak ya da anlamsız sesler çıkartarak sizinle iletişime geçer. Başta size garip gelebilecek, ne anlama geldiğini henüz bilmediğiniz bu tepkiler zamanla bebeğinizle sizin aranızda kurulacak bağın en doğal ortak dili oluverir. Peki siz, bebeğinizle aynı dili konuşmaya başladınız mı? İşte bunu anlamanın birkaç pratik yolu...

 İLK AYLAR...

Merhaba... Size anne diyebilir miyim?

Biliyoruz, bebeğinizin size anne diyeceği anı duymak için sabırsızlanıyorsunuz. Ancak bunun için biraz sabretmeniz gerekecek. Ancak şunu unutmayın ki, bebeğinizin sizi henüz anne diye çağırıyor olmaması, sizi tanımadığı anlamına gelmiyor. Uzmanlar anne ile bebek arasındaki iletişimin çok erken başladığını, anne karnındaki bebeğin 26. haftadan itibaren annenin sesinin ritmini, iniş çıkışlarını ayırt edebildiğini söylüyor. O yüzden siz sık sık bebeğinizle konuşmayı ihmal etmeyin. Sakin bir ses tonuyla ve basit cümleler kurarak onunla sohbet edin.

Günlük ihtiyaçlar dile geliyor...

Bebeğinizle iletişim kurdukça hangi bakışın neye işaret ettiğini, çıkardığı seslerin hangi ihtiyaca karşılık geldiğini daha hızlı anlamaya başlayacaksınız. Zaten bebeğinizin ilk aylarındaki ihtiyaçları sınırlı olacaktır. Burada önemli olan, onun ihtiyaçlarını karşılarken o anda ne yaptığınızı ona da anlatmanızdır. Yani 'şu an altını değiştiriyorum', 'şimdi mamanı hazırlıyorum', 'hadi hemen birlikte gazını çıkartalım' gibi cümleler kurarak onun da sizi anlamasına geyret edin.

Oyun saatlerini atlamayın...

Bebeğiniz sadece bir sorunu olduğunda sizinle iletişim kurmaz. Herkes gibi onun da keyfinin yerinde olduğu, oyun oynamak istediği zamanlar da olabilir ve bu isteğini bazen ağlayarak ifade edebilir. Karnı doymuş, altı değişmiş, uykusunu almış, gazı çıkartılmış bir bebeğin hala ağlıyor olması belki de oyun vaktinin geldiğine işarettir! Onunla birlikte eğlenmeyi ihmal etmeyin! Sevdiği oyuncak ve nesnelerle ona oyunlar oynatıp yüzündeki keyifli ifadenin ve tatlı gülücüklerin tadını çıkarın...

İLK YILLAR...

Evdeki sınırlar genişliyor!

Bebeğinizin merak duygusuyla tanışması, ilk adımlarını atmasıyla birlikte ortaya çıkar. Yürümek en önemli özgürlüktür ve özgürce dolaşma hakkını elde eden çocuğunuz artık ulaşabildiği her noktayı keşfetmek için büyük bir meraka sahiptir. Çekmeceler karıştırılır, eşyalar yerlere dökülür, tencerelerle oynanır. Anne olarak bebeğinizin bu keşfine engel olmak yerine onu sürekli cesaretlendirin. Şu aşamada konuşarak ifade edemeyeceğiniz bazı kavramları onunla aynı dili konuşarak ona anlatabilirsiniz.

Sıkı durun! ’Ben yapabilirim’ dönemi başlıyor...

Bebeğinizin yaşına girmesiyle birlikte “Ben yapabilirim” denemeleri başlar. Bu onun öz güven gelişiminin en önemli basamaklarından bir tanesidir. Yemek yerken, oyuncakları ile oynarken, sizin söyledikleriniz yerine kendi istediği gibi her şeyi yönlendirmek ister. Bu çocuğunuzun artık hem algısal hem de fiziksel olarak gelişiminin yeterliliğini test ettiği denemelerdir. Eğer onun bu davranışlarıyla ne söylemek istediğini anlıyorsanız, bu denemelerinde elinizden geldiğince ona destek olun.

Şimdi en can alıcı noktaya geldik; bebeği emeklemeye başladıktan sonra bez değiştirme anları anneler için ‘biraz’ zorlaşır. Bebeğinizin bezini değiştirmek istediğinizde bir dirençle karşılaşmanız, emekleyerek kaçmaya çalışması çok normal... Çünkü onu rahat yatağında keyifle otururken ya da oyun saatinde mutlu gülücükler atarken bir anda yerinden kaldırıp, bezini değiştirme çabası içine giriyorsunuz. Hangi bebek böyle bir manzaradan keyif alır ki?

İşte bu noktada Prima Külot Bez devreye giriyor. Kolayca giydirilen ve çıkartılabilen bu özel ve yenilikçi ürün sayesinde bebeğiniz için artık bez değiştirmek yok, külot gibi giydirmek var! Emekleme çağına gelen, artık anne babasının bıraktığı yerde durmayan, kendi çabasıyla dönerek, yuvarlanarak pozisyonunu değiştirebilen yani ‘yerinde duramayan’ bebekler için geliştirilen Külot Bez, 12 saate kadar kuruluğu, kolayca giydirilip, çıkartılabilen formuyla bir araya getiriyor. 

Bebeğinizin dilinden anlamak, onu yormadan en önemli ihtiyacını karşılamak işte bu kadar basit!

Prima.com.tr’ye üye olup, Prima Külot Bez’e yorum yazan her 10 kişiden 1’ine, 1 Jumbo Paket Prima Külot Bez hediye! 

Hemen üye olmak için tıklayın.

 

Prima Külot Bez ile ilgili daha fazla bilgi edinebilmek için hemen burayı tıklayın!

 

Ürünü hemen satın almak için burayı tıklayın!