Basketbola artan ilginin arkasında yatan 4 süper neden!

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

katkılarıyla...

Tüm spor otoritelerinin ortak görüşü: Türkiye’de basketbol altın çağını yaşıyor! Artık gazeteler basketbola daha fazla sayfa ayırıyor, televizyonlar basketbol lig ve turnuvalarının yayın hakkını alabilmek için kıyasıya bir rekabete giriyor. Hepsinden önemlisi, her maç salonlar tıklım tıklım doluyor. Tüm bu gelişmelerin tesadüf olmadığı bir gerçek… Peki ülkemizde giderek artan Basketbol sevgisinin ardında nasıl bir gerçek yatıyor? İşte detaylar…

Futbolun kaos ortamı taraftarı basketbola yönlendiriyor…

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de futbolun tahtını devirmek kolay değil… Ancak futbol ile basketbolun arasındaki makasın da her geçen gün biraz daha daraldığını görüyoruz. Bu tablonun oluşmasında futbolun oyun olarak gerilerken basketbolun yükselişe geçmesinin aynı döneme denk gelmesi önemli bir etken. Futbol giderek kaos ve sorunlarla gündeme gelirken, bu durumdan sıkılan taraftarlar daha rekabetçi ve mücadelenin üst seviyede olduğu basketbola yöneliyor.

Hem kulüpler hem de milli takım düzeyinde istikrarlı başarı…

Tüm sportif yatırımların aslan payını alan futbolda beklenen başarılar bir türlü gelmiyor. Hatta tam tersi, Türk futbolu bir duraklama dönemine girmiş durumda... Buna karşın basketbola yapılan bütün yatırımlar çok kısa bir sürede karşılığını sportif başarı olarak veriyor. Kulüp takımları bütçelerini doğru kullanarak rekabetçi takımlar yaratıyorlar. Bu da Türk basketbolunu hem Avrupa hem de Dünya ölçeğinde her sene biraz daha zirveye yaklaştırıyor. Son yıllarda ülkemiz takımlarının kazandığı Eurolig ve Eurocup gibi iki önemli turnuva bunun en güzel göstergesi… Ayrıca Tekerlekli Sandalye Milli Takımımız da yine bu dönemde almadık kupa, kırılmadık rekor bırakmamış durumda… Tüm bu başarı hikayeleri, ilgiyi Basketbol üzerinde toplamaya yetiyor.

Üst düzey yıldız oyuncular ve koçlar…

Yukarıda da kısaca değindiğimiz gibi Türkiye Basketbol Süper Ligi, hem Avrupa’da hem de Dünya’da saygınlığını gün geçtikçe arttırıyor. Ülkemizde basketbola olan ilgi, yapılan önemli yatırımlar ve sponsorluklar, önemli turnuvalarda elde edilen başarılar hem yurt içinde hem de yurt dışında Türk basketbolunun marka değerine değer katıyor. İlgi başarıyı, başarı ise tekrardan ilgiyi büyütüyor. Tüm bunların etkisiyle Dünya çapında yıldız oyuncuları ve Koçları Türk takımlarında çalışmaya ikna etmek hiç de zor olmuyor. Kulüpler, zaten kalite düzeyi yüksek olan yerli oyuncuları, Dünya yıldızlarıyla bir araya getirerek kaliteli kadrolar kuruyorlar. Bu kalite, rekabeti ve mücadele seviyesini arttırıyor ve Basketbol Süper Ligi’nde oynanan maçların seyrine doyun olmuyor.

Çok geniş bir taraftar profiline hitap ediyor…

Basketbol seyircisi ile futbol seyircisi kıyaslandığında ortaya ilginç bir tablo çıkıyor. Son yıllarda stada gelen kadın seyircilerin sayısında artış görülse de stadyumlardaki hakimiyet hala erkek taraftarların elinde. Ancak salonlarda bu dağılım daha dengeli. Pek çok kadın taraftar, stada gitmeyi tehlikeli görüyor. Yine benzer kaygılar nedeniyle çocuklarını futbol maçlarına göndermekten çekiniyorlar. Ancak basketbol maçları, taraftarların gözünde sinema ya da konsere gitmek gibi, sosyal bir aktivite olarak algılanıyor. O nedenle basketbol maçlarında her yaştan, her cinsiyetten, her gelir grubundan daha fazla taraftar katılım gösteriyor. Bu da, basketbolun taraftar profilini çeşitlendirdiği gibi taraftar sayısını da günden güne arttırıyor.

BUNDAN SONRA AVRUPA’NIN EN İYİ BASKETBOL LİGİ’NİN ADI: TAHİNCİOĞLU BASKETBOL SÜPER LİGİ

Hem Türkiye’de hem de Avrupa’da yepyeni başarılar imza atmak için tüm gücünü ve enerjisini ortaya koyan Türk basketbolu, Tahincioğlu’nun desteğiyle hedeflerine bir adım daha yaklaşıyor!

Türkiye’nin alanında en bilinir ve en güvenilir markalarından biri olan Tahincioğlu, Türk Basketbolunun gelişiminde pay sahibi olmak ve hem yurt içinde hem de yurt dışında kazanılacak yeni zaferlere katkı sunmak amacıyla Türk Basketboluna hem adını hem de desteğini veriyor!

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde artık daha fazla heyecan, daha fazla mücadele ve daha fazla rekabet var! 

Detaylı bilgi için burayı tıklayın!