9 adımda evinizi farklı ve yaratıcı bir yeni yıl kutlamasına hazırlayın!

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

 IKEA katkılarıyla...

Yeni yıl kutlamaları ile birlikte evde değişim süreci başlıyor. Bu yıl beklentilere veda etmeye ve sadece kendiniz olmaya ne dersiniz? İşte evinizde sıra dışı ve size özgü bir kutlama atmosferi için pratik öneriler...

Yeni buluşma yerimiz mutfaklar

Leziz kokular, kahkahalar arasında kutlama hazırlıklarına mutfaktan başlamaya ne dersiniz? Kırmızı ve beyazın uyumlu birlikteliği evde sezon boyunca neşeli bir karşılama atmosferi yaratmanızı sağlar. Camlara asılan yıldız aydınlatmalar, kuru ağaç dallarını süsleyen meyve dilimleri, desenli tekstiller ve etrafta yanan aromatik mumlar... Yumurtalar, un, süt, tüm malzemeler masaya yayılsın. Çünkü aile ve dostlarınızla mutfakta pişen keklerin, kurabiyelerin değeri, paha biçilmez. Yılbaşı temalı hediyelik kutular ve kağıt kalıplar fırından çıkanları karşılamaya hazır!

Yaratıcılığınızı harekete geçirin

Sezonun atmosferini evinize yansıtmak için büyük bir yılbaşı ağacına ihtiyacınız yok. 2017’nin vazgeçilmezleri arasındaki koyu mavi, yeşil gibi mücevher renklerinden faydalanın. Tavandan asılan şemsiye formlu yılbaşı süsleri, çeşit çeşit kurdelelerle bağlanmış ışıltılı toplarıyla büyülü ortamı evinize taşıyacak.

 Sıcak bir kutlama köşesi hazırlayın

Sadece size ait küçük bir köşe, eve her girdiğinizde gülümsemeniz için yeterli. Yıldız aydınlatmaları ve doğaya dönüş trendini vurgulayan çam çelenkleri favori parçalarınız ilan edebilirsiniz. Çevresine zevkinize göre seçtiğiniz mumları yakıp, kırmızı çiçekleri sade cam vazolara yerleştirin, iki adım geriye gidin ve etkisini hissedin.

Samimi ve davetkar bir ortam yaratın

Evler, içinde yaşayanlarla değerlenir. Küçük bir odayı sıcak, davetkar bir kutlama alanına dönüştürmek için ortalıktaki eşyaları kaldırıp birkaç esnek mobilya ve yer minderlerine yer açarak sıcak, samimi atmosferi oluşturabilirsiniz. İskandinav tarzının favori rengi olan mavi; yeni yılda siyah, beyaz ve ahşaplarla birleşiyor. Ortamın ruhunu belirleyen ışık zincirlerini ister duvardan ister sehpanın ya da rafın kenarından sarkıtarak, sezon boyunca onları hoş birer aydınlatma elemanı olarak kullanabilirsiniz. Ahşap merdiveni birbirinden şık kadehler ve yemek takımlarıyla donatarak, son derece dekoratif sıra dışı bir servis rafına dönüştürmek ise en kolayı.

En sevdiğiniz köşeyi değerlendirin

Kutlama hissini tüm sezona yaymak en güzeli. Evin en sevdiğiniz köşesinde bir cam fanusu pudra tonlarındaki yılbaşı toplarıyla doldurabilir, içini minik top ışıkla aydınlatarak bir çam dalı yerleştirip dekoru tamamlayabilirsiniz.

Desenleri karıştırıp, yakıştırın

Duyguları harekete geçiren dokuları bir arada kullanmak yeni yılın öne çıkan eğilimleri arasında yer alıyor. Birbirinden farklı desenli runner örtüleri kombinleyerek kendinize özel bir stil oluşturabilirsiniz. Servis tabaklarına yerleştirdiğiniz kar küresi isimliklere davetlilerin fotoğraflarını iliştirerek onlara hoş bir sürpriz yapın. Masanın nerede kurulduğu önemli değil, üzerinde parlayan yıldızların etkisinde hep birlikte etrafına toplanmak en kıymetlisi değil mi?

Doğal bir yılbaşı ağacıyla odak noktası oluşturun

Yükselen trend monokrom, yeni yılda altın dokunuşlarla canlanıyor. Tarzınızı yansıtan bir kutlama teması için natürel dokular, desenli tekstiller ve altın detaylardan faydalanabilirsiniz. Herkesin bir araya geldiği sofada, ışıltılı yaldız toplarla süslü ufak bir ağaç odak noktası oluşturur. Mutfağınızdan çıkan taptaze kekler, dekoratif kalıplarında tüm davetlilere kendilerini çok özel hissettirecek. Yılbaşı temalı tek kullanımlık bardaklar ve peçeteler sofraya stil katarken, servis sırasında hayatınızı kolaylaştıracak.

Sevdiklerinize özel hediye paketleri hazırlayın

Hediye paketleme işi her zaman sıkıcı olmak zorunda değil. Kendinizi rahatça yayılabileceğiniz bir hazırlık alanı ayırın. Örneğin, yatak odanızın bir köşesine kıvrılın. Geri dönüşümlü kağıt tasarımların, el emeği ürünlerin daha fazla tercih edileceği bir döneme girerken, birbirinden şık paket kağıtlarını, kutuları ve süslerinizi burada biriktirin. Her gün sevdiklerinize ufak bir hediye paketi yaparak
yeteneklerinizi konuşturun. Ezberleri bozup özgür olmak sizin elinizde...

İçinizdeki çocuğu serbest bırakın

Yeni yılda kusursuz olmak için endişelenmeye son! Sadece kendiniz olmanın keyfini çıkarın. Süslemeye dilediğiniz yerden başlayarak içinizdeki çocuğu serbest bırakın. Örneğin süs toplarını zevkinize göre seçerek kurdeleye bağlayıp kapınıza asabilirsiniz. Desenli kilim ve tekstiller, örgü sepetler kullanarak modern vintage temasını yakalayabilirsiniz. Unutmayın; hayatı değerli kılan sizsiniz. Günün sonunda başucunuzda yanan minik ışıklarla uyuya kalmanın keyfini yaşayın. Her sabah uyandığınızda sizi mutlu eden ufak bir yılbaşı ağacına mutlaka yeriniz vardır.