• Hürriyet Twitter

Küçük bütçelerle banyonuzu yenilemenin ipuçları

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723 Created with sketchtool.

Her sabah uyanır uyanmaz soluğu aldığımız ilk mekan olan banyolarımızın, ferah ve kullanışlı olması bizim için çok önemli. Ancak maliyet ve tadilat yoğunluğu düşünüldüğünde sıklıkla dekorasyon değişimine gitmek veya yeni bir eve taşınmak şu durumda pek mümkün görünmüyor. Aslına bakarsanız buna gerek de yok! Çünkü ufak değişimler ve bütçe ile dekorasyon dergilerinde gördüğünüz banyolara sahip olmanız pekala mümkün. Nasıl mı? İşte detaylar…

Aydınlatma için farklı çözümler düşünün

Tavan ışıklarının banyonuza yeterli olmadığını düşünüyorsanız banyo aplikleri ve spot ışıkları tercih edebilirsiniz. Küçücük bir dokunuşla büyük bir değişim elde etmek istiyorsanız elektrik anahtarı yerine dimmer takın. Duş alırken loş bir atmosfer oluşturup, banyonuzdan aldığınız keyfi iki katına çıkarmak bu kadar kolay.

Dekorasyon anlayışınızı değiştirin

Bir yığın dekoratif ürün almanıza gerek yok. Renkli havlularınızı kapalı dolap yerine açık raflara koyarak, dekorasyon ürünü gibi kullanabilirsiniz. Ayrıca aksesuarlarda pastel tonları kullanırsanız banyonuz bir anda çok daha huzurlu görünmeye başlar.

Doğanın güzelliğinden yardım alın

Çiçekler girdikleri bütün mekanları güzelleştirirler. Banyonuzu sıradanlıktan uzaklaştırmak istiyorsanız saksıları hazırlayın. Renkli çiçekleriyle neşe saçan açelyalar banyolar için en uygun çiçeklerden biridir. Nemli ortamları seven gardenyalar da çiçekleri ve kokusu ile banyonuzu değiştirebilir.

Kokuların gücünü kullanın

Kokulu mumlar ya da çubuklu kokularla, banyoda duyularınızı harekete geçirebilir kendinizi rahatlatabilirsiniz. Narenciye kokuları size canlılık verirken, lavanta kokusu rahatlamanızı sağlayacaktır. Sizi mutlu eden kokuyu bulun ve banyonuzun çeşitli yerlerinde kullanın.

Özel ürünler seçin

Özel tasarım bir duş kabini ve teknesinin ya da küvetin bir banyoyu güzelleştirmemesi mümkün değil. Bir de faydalı çözümler sunan bir ürün tercih ederseniz banyonuzda harikalar yaratabilirsiniz. Mesela, renkli cam ve renkli profilli bir duş kabini ile banyonuza hareket katabilir, standart kabin kulbu yerine havluluk tipi kulp tercih ederek duş kabininizi çok fonksiyonel kılabilirsiniz. Seçeceğiniz dayanıklı banyo malzemelerinde kaliteyi ve garanti süresini dikkate almanızı öneririz. Böylece beklenmeyen masraflarla karşılaşmazsınız. 

Bizce duş alma temizlenmenin de ötesinde bir olgu… Bir rahatlama, bir tazelenme, hoş bir motivasyon kaynağı… İyi bir duş; sabahları üzerinizdeki negatif enerjiyi alarak kendinizi daha enerjik hissetmenizi, akşam ise tüm düşüncelerden beyninizi arındırıp rahatlamanızı sağlar. HÜPPE, modern ve inovatif kabinleri ile sizlere keyifli bir duş vadediyor. 

HÜPPE ürünlerini keşfetmek için tıklayın