doğa harikası koydan

5 doğa dostu büyüleyici villa

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

Yazlık kültürü, doğallığı ve doğaya saygıyı kapsamalı… Dünyaca ünlü yıldızlar ve işadamları da yazlık evlerini seçerken buna dikkat ediyor. Herkesin yaşamak istediği bu ultra lüks evlerin hepsi doğa dostu materyallerden yapılmış ve yapımı sırasında tek bir ağaca dahi zarar verilmemiş; bulunduğu bölgenin ekosistemini bozmayıp, onun bir parçası olabilen evler… Çünkü doğayı bozmayarak doğaya yatırım yapanlar, mutlaka bunun karşılığını alıyor. İşte dünyanın dört bir yanından 5 doğa dostu göz kamaştıran yazlık villa!

Nemi Eco Villa / Amapas - Meksika
Doğallıkla lüksün buluşması

Max Living and Design'nın dünyaca ünlü tasarımcılarının imzasını taşıyan proje, Meksika'nın en gözde koylarından birinde: Puerto Vallarta'nın Amapas bölümünde. Yapımında geri dönüşüm teknikleri ön plana çıkıyor. Gemi malzemelerinden, lokal materyallere her şey kullanılmış. Güneş enerjisi, hiçbir kimyasal ürün kullanılmayan havuzuyla Nemi Eco Villa, yemyeşil lükse başka bir boyut kazandırıyor.

Lake Como Collection / Como - İtalya
6 eşsiz malikane

George Clooney'nin kapı komşusu olmayı kim istemez? İtalya'nın dünyaca ünlü lüks cenneti Como, Kuzey İtalya'ya özgü mimarisiyle ünlü olsa da, Lake Como Collection'ın bölgenin doğallığını bozmadan hayata geçirdiği modern projesi de Avrupa'nın jet sosyetesinin radarında... Josephine, Cira, Maddelana, Cassandra, Granato ve Smerelda adlarındaki bu 6 eşsiz villanın aylık kirası 40 bin euroya kadar çıkıyor. Bugüne kadar Büyük Set Resifi’ni konu alan kaç belgesel çekilmiştir? Burası deniz altı hayatın dünyanın hiçbir yerinde olmadığı kadar canlı olduğu bir bölge. Öyle ki, burada yaşayan toplam canlı sayısının dünyanın kalanının iki katı olduğu söyleniyor. Çok nadiren de olsa bazı bölgelerinde insan yaşamı var ve bir multimilyonere ait olan bu ev, bölgenin doğallığına tamamen yakışmayı becerebiliyor.

Nef Gölköy / Cennet Koyu, Bodrum - Türkiye
Herkesin gözü bu özel villalarda! 

Bodrum'un ünü dünyaya yayılan meşhur Cennet Koyu'na gidiyoruz. Baştan başa çam ve zeytin ağaçlarıyla  süslenmiş Bodrum'un en doğal koyuna yakışır bir proje bu. Öyle ki yapımı sırasında tek bir ağaç bile kesilmemiş. Yumurtasından sütüne; sofradaki her şey Bodrum'un köylerinden Nef Gölköy sakinlerinin kapısına geliyor. Hem yerel üretici destekleniyor hem de orada yaşayanlara eşi bulunmaz bir hizmet veriliyor. 42 özel villanın her birinin özel iskelesi mevcut. Projenin mimarı ise dünyaca ünlü bir isim: Emre Arolat… İç mimari danışmanlığı için de bir dünya markası, Missoni Home’la görüşülüyor. Mandarin Oriental, Aman Rüya, İl Riccio gibi dünya markalarının tam ortasında, çam ağaçlarının içinde yer alan ve Banyan Tree'nin işleteceği Nef Gölköy’de yaşamak, sabah güne çam kokularıyla uyanıp denizin binbir rengiyle büyülenmek için elinizi biraz çabuk tutmanız gerekiyor. 

Ballena Malikaneleri /  Peninsula de Osa - Kosta Rika
Bir avuç kum götürmek bile yasak

UNESCO’nun koruma altına aldığı bölge öyle dikkatli bir şekilde korunuyor ki, bir avuç kum götürmek bile yasak. Ülkenin en güzel koyu Peninsula de Osa’da yer alan ve bugüne kadar sayısız ödül alan bu şaheser, bölgenin en paha biçilemeyen sahil evlerinden biri… Dünyaca ünlü bir ticaret devine ev sahipliği yapan evin mimarı, School of Architecture at the University of Costa Rica'nın dekanı... 

Tiburon Beach Houses / San Francisco - ABD
Milyarderlerin ‘bozulmamış’ kasabasında

San Francisco’ya sadece birkaç kilometre ötede. Apple’dan Facebook’a, Linkedin’den Amazon’a; teknoloji dünyasının liderlerinin yaşadığı bu şirin kasabada yiyecek içeceğinden, ev yapımında kullanılan malzemelere kadar her şey doğal. Fotoğrafta gördüğünüz evin değeri 9 milyon dolardan fazla.

Bu bir sponsorlu içeriktir