5 adımda okula dönüş dönemini keyifli hale getirin!

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

IKEA TÜRKİYE katkılarıyla...

Yazın sona ermesi, okul çağında çocuğu olan aileler için yepyeni bir dönem, yepyeni bir heyecan anlamına geliyor. İlkokuldan üniversiteye tüm öğrenciler, ders çalışmaktan dinlenmeye, sosyalleşmekten eğlenmeye kadar birçok farklı ihtiyaca cevap veren ve kendi tarzlarını da yansıtan bir odaya ihtiyaç duyarlar. Peki bu kadar ihtiyaca cevap veren bir oda nasıl planlanır? IKEA, okula dönüş dönemini keyifli hale getirecek ipuçlarını paylaşarak anne babalar için okul alışverişini kolaylaştırıyor.

İşe ihtiyaçları belirleyerek başlayın!

Okul alışverişi için ilk adım, çocuğunuzun ihtiyaçlarını belirlemektir. Çocukların ihtiyaçları, yaşlarına göre farklılık göstermektedir. 5-7 yaş grubundaki çocuklar okula yeni başlayacakları için heyecan doludurlar ve genellikle ailelerini bu süreçte yanlarında isterler. Onlar için bu süreci kolaylaştırmak adına ailelerin çocuklarıyla birlikte vakit geçirebileceği çalışma alanları tasarlanmalıdır.

 

Örneğin IKEA’nın STUVA banklarını yumuşak yastıklarla birlikte kullanarak hem çocuğunuzun odasında oturma ve saklama alanı oluşturabilir, hem de çocuğunuz çalışırken bu alanda ona eşlik edebileceğiniz bir köşe oluşturabilirsiniz.

 

Okul hayatına yeni adım atmış minikler, zaman zaman odalarının dışındaki alanlara da yayılabilirler. RISATORP tekerlekli servis arabası ile çocuğunuzun çalışma malzemelerini tek bir alanda depolayıp evin farklı yerlerindeki alternatif çalışma alanlarına taşınmanın kolaylığını yaşayabilirsiniz.

 

Ders çalışmak için masa başına geçildiğinde rahat bir çalışma sandalyesi çok önemlidir. Okula yeni başlayan minikler için IKEA’nın yüksekliği ayarlanabilen masaları ve sandalyeleri oldukça ideal. PAHL çalışma masası ve ÖRFJALL çalışma sandalyesi hem farklı renkleri ile çocuğunuzun hoşuna gidecek, hem de ergonomik yapısı ile masa başında çocuğunuza konfor sağlayacaktır. SNÖIG çalışma lambası da bu çalışma alanını tamamlayarak çocuğunuzun gözlerini yormadan odaklanmasını sağlar.

Unutmamanız gereken bir diğer konu ise okula başlayan çocuğunuzun yeni güne zinde bir şekilde başlayabilmesi için iyi bir uykunun önemidir.

IKEA’nın uzayabilen yataklarını tercih ederek hem çocuğunuzun ihtiyacı olan konforlu uykuyu sağlayabilir, hem de uzun süre odasında keyifle kullanacağı bir yatak tercih edebilirsiniz.

Enerjisi yüksek ve masa başında uzun süre konsantre olamayan çocuklar içinse odalarına asılabilen GUNGGUNG salıncak, ders aralarındaki molalarda eğlenebilecekleri ve tekrar derse motive olabilecekleri bir araç olabilir.

Daha özgür alanlar tasarlayın!

Çocuğunuz 8-12 yaş aralığında ise artık daha esnek çözümlerle hareket alanının arttığı bir oda tasarlamanın zamanı gelmiş demektir. Bu sebeple bu yaş grubuna ait çocuğunuzun odasını tasarlarken alışılmışın dışında düşünmenizde fayda var. Çünkü artık çocuğunuzun odasındaki ihtiyaçları eskisinden çok daha fazla...

 

Örneğin, STUVA tek katlı ranza ile yatak, çalışma masası ve gardırop fonksiyonlarını bir arada sunan komple bir çözümden yararlanarak çocuğunuza odasında daha fazla hareket alanı yaratabilirsiniz. Üstelik farklı renklerde kapak ve çekmeceleri bir arada kullanarak çocuğunuzun tarzına ve odasına uygun bir şekilde odasını kişiselleştirebilirsiniz de...

 

Altındaki bölümü oyun alanı veya çalışma masası olarak kullanabileceğiniz SVARTA ranza da bu yaş grubundaki çocuğunuzun odası için bir başka ideal çözüm.

Sayıca artan kitapları ve aksesuvarları için depolama çözümü olarak ise KALLAX raf ünitesi çok fonksiyonel bir çözüm olacaktır. İster yatay yerleştirip oda ayracı gibi kullanabilir, isterseniz de dikey kullanarak çocuğunuzun kendi kütüphanesini oluşturabileceği bir çözüm yaratabilirsiniz…

Sosyalleşmeye yer açın!

13 yaş ve üstü çocukların odalarını tasarlarken onun kişiliğini yansıtan ve sosyalleşmeye elverişli bir odaya ihtiyaç duyduğunu göz önünde bulundurun. Bu yaş grubunda arkadaşlarını ağırlayabilmek öncelik kazanır. Ayrıca arada kendi başına kalmak da çocuğunuzun ihtiyaçları arasında yer alır.

 

Birkaç minder ve üzerinde sevdiği malzemeleri sergilediği raflar ve yumuşak bir aydınlatmayla, yatağını kitap okumak, film izlemek veya müzik dinlemek için rahat bir yere dönüştürebilirsiniz. Ayrıca ekstra minderler çocuğunuz arkadaşlarını ağırlamak istediğinde çok işe yarayabilir.

 

Gerektiğinde sosyalleşmeye, gerektiğindeyse dinlenmeye ve hobilere zaman ayırmaya imkan sağlamanın en ideal yollarından biri de ranzalardır. IKEA’nın SVARTA ranzasını iki kişilik bir kanepe ya da ek bir yatak ile tamamlayarak her iki ihtiyacı da bir arada çözebilirsiniz.

 

Bu yaş dönemi için aksesuarları da alışveriş listenize eklemenizde fayda var. Çocuğunuz odasında kişiliğini yansıtabilmesinin en pratik yollarından biri zevkine göre aksesuvarlar seçmesidir.

 

IKEA’nın geniş aksesuvar seçeneklerinden dilediğini seçen gençler, hayallerindeki gibi bir oda tasarlamanın keyfini çıkartabilirler.

Paylaşımı keyfe dönüştürün!

Bir odayı paylaşmak eğlenceli olabilir, tabii herkesin ‘benim’ diyebileceği kendine özel bir alanı varsa. Aynı oda içinde 2 farklı yaşam alanı oluşturmanın en pratik yollarından biri de odayı kendi içinde bölmektir.

 

IKEA’nın KALLAX raf ünitesini yatay bir şekilde kullanarak odayı bölmek bu gibi durumlarda ideal olabilir. Yatağın her iki yanına asılan renkli perdeler de, yatakların birbirinden ayrılmasına ve çocuklar kendi başlarına kalmak istediklerinde aynı oda içinde kendi dünyalarını yaratmalarına yardımcı olur. Bir odanın paylaşılması, çocuklar için ekstra bir alan ihtiyacı da doğurur.

 

Her iki kardeşe de yer açabilmek için IKEA’nın ranza alternatifleri doğru bir seçim olacaktır.

IKEA’nın pratik fikirleri ve ürünleri ile iki farklı ihtiyaca uygun çözümler geliştirilebilir, aynı oda içinde kendi seçimlerini yapmalarına izin verebilirsiniz.

Yaşları ve tarzları farklı olsa da her ikisi için de farklı renk ve aksesuvar kullanımları çocuklarınızı oldukça mutlu edecektir.

Çalışmayı renkli hale getirin!

Çalışma alanlarına kişilik katmanın ve renk getirmenin en pratik yollarından biri de renkli çalışma aksesuvarları seçmektir. IKEA’nın geniş çalışma alanı aksesuvarları seçeneklerinden dilediğini seçen öğrencilerin masaları, hayal dünyalarındaki gibi renkleniyor, çalışma için gereken motivasyon kolayca sağlanıyor!