Keşan'da kurtuluş balosu ve halk konseri gerçekleştirildi

Güncelleme Tarihi:

Keşanda kurtuluş balosu ve halk konseri gerçekleştirildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2017 17:27

Keşan'da kurtuluş balosu ve halk konseri gerçekleştirildi

Haberin Devamı

KEŞAN(Edirne),(DHA)-EDİRNE'nin Keşan İlçesi'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95'inci yıldönümü nedeniyle Köşk Düğün Salonu’nda Keşan Belediyesi tarafından  Kurtuluş Balosu düzenlendi.

Baloya, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, 4'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Öztürk Mustafa Yılmaz, Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan, Yenimuhacır Belediye Başkanı Recep Ordu, CHP Keşan İçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, İl Genel Meclisi üyeleri, belediye meclisi üyeleri, belediye başkan yardımcıları, dernek ve oda temsilcileri, mahalle muhtarları, daire amirleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ve eşi Şengül Özcan’ın baloya katılanları kapıda karşılaması ve fasıl ile başlayan gecenin sunuculuğunu Keşan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Personeli Osman Coşkun yaptı. Gecede ilk olarak herkes hep bir ağızdan Türk Bayrakları ile 10. Yıl Marşı’nı söyledi.

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, baloda yaptığı konuşmada, “Hepiniz kurtuluş gecemize hoş geldiniz. Keşan'ımızın 95.Kurtuluş yıldönümü hepimize kutlu ve mutlu olsun. Sizlerle beraber kutladığımız 14. Kurtuluş Bayramımız. Nice yıllara sizlerin bizlerin, başı açık alnı dik özgürce kutlamak kısmet olsun diyorum. Değerli hemşehrilerim, bugün meydanda kısa bir tarihi geçmişimizi anlattım. Gerçek şu ki biz birlik beraberlik içerisinde olmadığımız müddetçe, bir şeylerin sağlam ve garantide olmayacağını iyi bilmemiz lazım. O yüzden kendi içimizde kırgınlıklar küskünlükler olabilir. Ama bu ulusal günlerde mutlaka asgari müştereklerde birleşmemiz  lazım. Çok fazla böyle harcayacak enerjimiz yok. Şu anda ilk defa sağ olsun Sayın Komutanım, sayın milletvekilim buradalar. Hadi Kaymakamımızın babasının daha 40’ı çıkmadı eyvallah, Emniyet Müdürümü, Jandarma Komutanımı, daire amirlerimi, diğer siyasi parti ilçe başkanlarını göremiyorum. Bu bizi gerçekten yürekten yaralıyor. Biz böyle günümüzde hep beraber olmayacağız da ne zaman olacağız? O zaman elin adamı da 2 gün önce Atatürk’ü ve Sayın Tayyip Erdoğan’ı hedef tahtası yaparak nişangah üzerine koyar. O zaman elin gavurunda değil kabahatte biraz bizlerde. O Yüzden bu söylediklerimi unutuyorum. Sizlere nice kurtuluş günlerinde coşkuyla kutlanmasını temenni eder. İyi eğlenceler dilerim” dedi.

Özcan’ın ardından CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan bir konuşma yaparak, şunları söyledi: “Keşan’ın Kurtuluşu’nun 95. yılı kutlu olsun. Ne güzel ki Cumhuriyetle yaşıyoruz. Değerli hemşehrilerim Mustafa Kemal Atatürk o kadar güzel bir Cumhuriyet kurmuş ki bizlere bakın bir 15 Temmuz yaşadık 20 Temmuz darbesiyle onu hala bastırmaya çalışıyorlar. Mustafa Kemal’in biten bir imparatorluktan nasıl bir Cumhuriyet yarattığının hala farkına varmıyorlar. Ama bu 10 Kasım’da ne olduysa oldu herkes Atatürkçü oldu. Ben gurur duyuyorum, Atatürkçü olan her insandan gurur duyuyorum. Ellerinden öpüyorum, saygı duyuyorum, ama 'gömlek değiştirdik' der gibi maske değiştiremezsiniz, inanmam. Bu maske size ağır gelir. Mustafa Kemal Atatürk’ün maskesi size ağır gelir. Bizler göçmen olarak buralara gelmişiz ve vatanın kıymetini çok iyi biliriz. Biz onun için kurtuluşu ve anlamını da çok iyi biliriz. Trakya’yı işgal eden güçler bilmiyordu ki 'Geldikleri gibi giderler' diyen bir Mustafa Kemal Atatürk vardı. Mustafa Kemal Atatürk’ün torunlarıyız. Dünyanın her yerinde bayrak var ama bu bayrak kanla çizilmiş bir bayrak. Bu bayrağı gururla taşıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün adını hiç kimse silmeye yeltenmesin. Çünkü biz varız karşısında. 15 Temmuz’da demokrasi adına şehitlerimiz oldu ve mücadele verildi. Ama benim Conk Bayırı’nda şehit olan dedelerimin yerine hiç kimse geçemez. Kurtuluş Savaşı verildiyse, kutlama yapıyorsak onların sayesindedir. 15 Temmuz şehitleri Kurtuluş Savaşı şehitlerinden sonra gelir. Atamı yok sayamazsınız"

Bircan’ın konuşmasın ardından Grup Dörtyol sahne aldı. 10'uncu Yıl Marşı’nın çalınmasıyla bütün salon ellerindeki Türk Bayrakları ile Marşı hep bir ağızdan söyledi. Grup Dörtyol’un ardından Ayşe Engin Arslanca, İsmail Gülşen Kutlu sahneye gelerek söylediği parçalarla baloya katılanlara bir müzik ziyafeti yaşatarak salondan büyük alkış topladı. Özcan, sahne alan sanatçılara çiçek takdim ederek teşekkür ederken, İsmail Özkan’ın doğum günü de sahneye getirilen doğum günü pastası ile tüm salondakiler tarafından kutlandı. Özcan, bu sürpriz için Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a teşekkür etti.

KURTULUŞ CADDESİ KONSERİ

Kurtuluş Caddesi Alışveriş Günleri etkinliği kapsamında, düzenlenen konserde, Keşanlılar doyasıya eğlendi.

Keşan Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Erdoğan Demir sunumunda gerçekleştirilen konserde, ilk olarak Oya Pınar sahne aldı. Pınar’ın konserinden sonra Demir tarafından kendisine Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan adına bir çiçek takdim edildi. Oya Pınar konserinin ardından sahneye Grup Gece Yolcuları geldi. Gece Yolcuları'na çiçeğini, Kurtuluş Caddesi Alışveriş Günü etkinliğinin düzenlenmesinde büyük emeği olan Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Üyesi ve cadde esnafı Kadir Mutaf, tarafından verildi. Mutaf yaptığı konuşmada konsere katılanlara “Hoş geldiniz” diyerek, şunları söyledi: “Bu yıl Kurtuluş Caddesi olarak geleneksel hale getirdiğimiz Alışveriş Günleri etkinliğimizin 6’incisini gerçekleştiriyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da etkinliğimiz kapsamında sokak konserlerini gerçekleştiriyoruz. Bu yılki konserimizde Oya Pınar ve Grup Gece Yolcuları ile birlikte oluyoruz.Konserimizde bize destek olan Keşan Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum. Bizleri böyle yağmurlu bir havada yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim. Herkese iyi eğlenceler diliyorum.” Konserde, Oya Pınar ve Gece Yolcuları, güzel eserleri seslendirirken, yağmura rağmen konsere büyük ilgi gösteren Keşanlılar müzik ziyafeti yaşadı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!