Keşan'da, 'Güvenli sürüş eğitimi' için işbirliği

Güncelleme Tarihi:

Keşanda, Güvenli sürüş eğitimi için işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2017 11:34

Keşan'da, 'Güvenli sürüş eğitimi' için işbirliği

Haberin Devamı

KEŞAN(Edirne),(DHA)-EDİRNE'nin Keşan İlçesi Ticaret ve Sanayi Odası ile Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası işbirliğiyle, SRC Belgeli Şoförlere yönelik, 'Güvenli Sürüş, Ekonomik Sürüş, Trafikte Sürüş Psikolojisi' ana başlıklarında, sertifikalı güvenli kaptan eğitimleri gerçekleştirilecek.

Eğitimlerle ilgili düzenlenen basın toplantısına, Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mahmut Demirkan, Keşan TSO Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Arıkan ve Uğurcan Urgan katıldı.

Toplantıda konuşan Murat Arıkan, “2-3 Aralık 2017 tarihlerinde SRC belgesi olan şoför istihdam eden üyelerimize ve SRC belgesi olan oda üyelerimize yönelik Afyon Kocatepe Üniversitesi Otobüs Kaptanlığı bölümünde görevli öğretim üyelerinin vereceği bir eğitim düzenliyoruz. Eğitimin de detayı ‘Güvenli Sürüş, Ekonomik Sürüş, Trafikte Sürüş Psikolojisi’ olacak. Son yıllarda ülkemizde kazalar artmakta. Bu yüzden güvenli sürüş bizler için önemli. Eğitim sonrasında katılımcılara bir sertifika verilecek. Günümüz şartlarında her geçen gün ticari araçlara yeni standartlar geliyor. İlerleyen süreçte de böyle bir belgenin standart hale getirileceğini düşünerek üyelerimizin böyle bir eğitimde yer almasını istedik. SRC belgeleri olmak kaydıyla üyelerimizin hepsi bu eğitime katılabilir. Eğitimlere bekliyoruz. Bu konuda Keşan Ticaret ve Sanayi Odası ile eğitime geçebilirler” dedi.

Mustafa Helvacıoğlu da önemli bir eğitim gerçekleştirileceğini belirterek, şunları söyledi: "Malum araç sayısının çok olduğu bir dönem yaşıyoruz. Bu önemli eğitimi 2 gün boyunca Keşan, İpsala ve Enez’de şoför arkadaşlarımızı odamıza davet ediyoruz. Bu etkinliğin önümüzdeki günlerde zorunlu olacağını da göreceğiz. SRC belgesi olan her şoför arkadaşımızı bu eğitime gelmelerini bekliyoruz. Üniversitelerle çalışmanın da artısını görüyoruz. Eğitimlerimiz devam edecek"

Mahmut Demirkan ise “Bu tip eğitimlerle ilgili Ticaret Odası bizi hiç yalnız bırakmadı. Bu yüzden kendilerine teşekkür ederim. Bu eğitimler daha önceden zaten vardı. Fakat teknik bilgileri aldığımız bir yer olmamıştı. 2-3 Aralık’ta bunu gerçekleştirmiş olacağız. Önceden ehliyeti eski olanlar kursa gitmeden SRC belgelerini almıştı. Sonra kurslar, sınavlar çıktı. Bizde görüşmelerimiz de ileriki zamanlarda ‘Güvenli Kaptanlık’ belgesi istenileceğini düşündük. Bu eğitimlerin devamı gelecek” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!