Keşan SARDOS, Kuzey Ormanlarında pedal çevirdi

Güncelleme Tarihi:

Keşan SARDOS, Kuzey Ormanlarında pedal çevirdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2017 11:55

Keşan SARDOS, Kuzey Ormanlarında pedal çevirdi

Haberin Devamı

KEŞAN(Edirne),(DHA)-EDİRNE'nin Keşan İlçesi'nde faaliyet gösteren Saros Doğa Sporları Topluluğu (SARDOS) geçtiğimiz hafta Trakya'nın muhteşem doğal dokusuna sahip Istrancaların Kıyıköy, Kastro uzantılarında 3 gün pedal çevirdi.

Sonbaharın en güzel renklerini barındıran bu son günlerde zorlu dağ bisikleti parkurlarında doğanın ve Karadeniz bitki örtüsünün muhteşem görselliğini doyasıya yaşadı. Laladere piknik ve kamp alanında kamp atan bisikletçiler geçtiğimiz hafta çarşamba günü Keşan'a döndüler. Aynı hafta sonu SARDOS'un diğer bisikletçileri de 'Orda bir köy var uzakta' projesi kapsamında Keşan, Paşayiğit, Çobançeşme rotasında bir tur yaptı. Çobançeşme köyü kahvehanesinde geleneksel köy kahvaltı sofrası kuran bisikletçiler, proje gereği yaşam alanı sahipleri ile sohbetler edip, köyleri gezerek tanıma fırsatını buldu.

SARDOS adına bir açıklama yapan Faruk Eker, "Trakya bölgemizin en güzel bitki örtüsüne sahip Karadeniz kıyısı, mevsimin bu dönemlerinde ilham kaynağı yaratacak bir renk cümbüşü oluşturuyor. Topluluk olarak biz de bu güzelliği  çevre dostu ulaşım araçlarımız olan bisikletlerimiz ile iliklerimize kadar yaşadık. Her gün yağmur gibi üzerimize dökülen yapraklar her ne kadar hüznü anımsatsa da, yeniden canlanacağını bildiğimiz bu döngü yüreğimize su serpti. Aynı tarihlerde topluluğumuzun diğer üyeleri de bir tur gerçekleştirdi. Geçen sene başlattığımız ve bu kış da devam edecek olan Orda bir köy var uzakta bisiklet projemiz ile iki haftada bir bölgemizdeki köylere pedal çevirip kırsal yaşam alanlarında bulunan halkımızın yüreğine dokunmaya devam edeceğiz. Faaliyetlerimize toplumun her kesiminden, herkes katılabildiği gibi bizi SARDOS//facebook.com sayfasından da takip edebilirsiniz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!