Kerpiç Evler Turizm Ve Cazibe Merkezi Oluyor

Güncelleme Tarihi:

Kerpiç Evler Turizm Ve Cazibe Merkezi Oluyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2016 13:31

KERPİÇ EVLER TURİZM VE CAZİBE MERKEZİ OLUYOR

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan kerpiç evler için yeni bir proje hazırlandı.
Konu ile ilgili olarak verilen yapılan açıklamada, başlangıçta 17 adet olarak planlanan, ancak bazıları yarım bırakılan kerpiç evlerin Turizm ve Cazibe Merkezi olacağı belirtildi. Bölgedeki geleneksel yapıyı yansıtan kerpiç evlerden 5 tanesi çeşitli faaliyetler için kullanılacak.
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Etüd Proje ve Keşif Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan Turizm ve Cazibe Merkezi projesine göre, Kerpiç evlerden bir tanesinin Tarihi Kent Müzesi, bir diğerinin Kafe-Kıraathane-Anı evi, birinin Resim-Müzik-Fotoğraf Atölyesi, bir diğerinin Malatya Mutfağı bir tanesinin de Çocuk Kulübü yapılacağı belirtildi.
Ayrıca projeye göre, 7 bin 700 m2 alanı kapsayan kerpiç evlerin alanı, yapılacak tadilatla 1.400 metrekareye indirilecek, geri kalan 11.600 m2’lik alan ise bahçe ve sokak olarak düzenlenecek.
Hazırlanan projede, 2 katlı olan Kafe-Kıraathane-Anı evinde 2 adet 71, 1 adet 93 metrekarelik 3 adet kafe, 45 metrekarelik 1 adet kıraathane, avlu, sofa, mutfak ve teras gibi bölümler bulunuyor. 2 katlı Kent Tarihi Müzesi’nde ise çeşitli büyüklükte 8 adet sergi salonu, 2 adet büyük hol ve idari birimler var. Projede düşünülen Çocuk Kulübü’nde de çeşitli büyüklükte 3 adet kulüp odası, 2 adet büyük hol, balkon, idari birimler yer alıyor. Tek katlı Malatya Mutfağı’nda ise 100 metrekarenin üzerinde yemek salonu, 2 adet mutfak ile teras yer alıyor. 2 katlı ve 1000 metrekarenin üzerinde bir alana sahip olan Fotoğraf-Resim-Müzik Kulübünde ise 3 adet fotoğraf atölyesi, 3 adet satış-teşhir salonu, 3 adet çok amaçlı sergi salonu, 3 adet sofa, 3 adet ofis, 3 adet oda ile bir de mutfak bulunuyor.
Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Turizm ve Cazibe Merkezi projesi içerisinde 10.6 dönümlük sokak ve bahçe düzenlemesi de bulunuyor. Sokak düzenlemelerinin kesme bazalt, granit ve beyaz çakıl taşlarından yapılması planlanırken; bahçe düzenlemeleri kapsamında da ağaç ve yeşillendirmelerin yanı sıra çocuk oyun grupları, fıskiyeli havuzlar, gezinti alanları, oturma ve aydınlatma gruplarının yapılması planlanıyor.
Kerpiç evlerin 5 yıllık bir süredir Malatya gündeminde sorun olarak konuşulduğunu ve görüntü kirliliği yarattığını belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, hazırladıkları projeyle bu yeri bir cazibe merkezi haline getirmeyi amaçladıklarını söyledi.
Kerpiç evlerin Büyükşehir Belediyesi’ne devredildiği zaman, bir takım sorunlarla karşılaştıklarını kaydeden Başkan Çakır, “Yaptığımız incelemelerde kerpiç evlerle ilgili bazı sorunlarla karşılaştık. Değerlendirmeler neticesinde bir tadilat yapılması gerektiği kanısına vardık. Ardından da Turizm ve Cazibe Merkezi Projesi hazırladık. Hazırlanan projeyi en kısa zamanda hayata geçirerek, burasını vatandaşlarımızın hizmetine açacağız” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!