Kermes geliriyle tekerlekli sandalye

Güncelleme Tarihi:

Kermes geliriyle tekerlekli sandalye
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2010 00:00

Uluslararası Gençlik Ödül Derneği’nin ilk kez engelli gençlere uyguladığı projeye katılan Serebral Palsili (Beyin felçli) üç genç, kermesten elde ettikleri gelir ile arkadaşları İrem Yılmaz’a tekerli sandalye yaptırdı.

Bu yıl ilk kez engelli gençler arasında düzenlenen proje ile 10 yaşındaki İrem Yılmaz tekerlekli sandalyeye kavuştu. Takdim törenine Ankara Vali Yardımcısı Mustafa Tapsız, Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanı Abdullah Güven, Özürlüler İdaresi Başkan Yardımcısı Reyhan Gazel’in yanı sıra öğretmenler ve veliler katıldı. Uluslararası Gençlik Ödül Derneği’nin MEB tarafından onaylanan 14-24 yaş arası gençler arasında uygulanan program ile gençlerin planlı ve sistemli bir şekilde faaliyet yapmaları, kendilerine güvenlerinin gelişmesi ve toplumsal hizmet bilincinin sağlanması amaçlanıyor.

Proje hakkında bilgi veren ödül lideri Öğretmen Aysun Yağız Yetim, gençlerin çeşitli kategorilerde yaptıkları faaliyetleri şöyle anlattı:

“Dernek projeyi ilk kez engelli gençlerle uyguladı. MEV Gökkuşağı İlköğretim Okulu’ndan üç engelli gencimiz Venüs Uragan, Ecem Kürüm ve Furkan Oruç ile proje başlatıldı. ‘Toplumsal Hizmet’ kategorisinde Furkan ve Venüs ikinci el ürün toplayıp, eğitim gördükleri MEV Gökkuşağı İlköğretim Okulu’nun kermesinde satış yaptılar. Ecem ise çeşitli kermeslerde SERÇEV stantlarında satış yaptı. Elde ettikleri toplam geliri de SERÇEV’e bağışladılar. İrem için tekerlekli sandalye yaptırdılar.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!