Kerbela Şehitleri Anıldı

Güncelleme Tarihi:

Kerbela Şehitleri Anıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2016 12:30

Kerbela Şehitleri Anıldı

Haberin Devamı

KARS, (DHA) - HAZRETİ Hüseyin ile yakınlarının Kerbela'da şehit edilişinin 1377'nci yıldönümü nedeniyle Kars’ta anma törenleri yapıldı.
Tören bugün sabahleyin Kuran-ı Kerim okunması, şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Hz. Ali Çarşı Cami ve Merkez Ehlibeyt Işıklı Camii önünde binlerce kişi anma töreni için toplandı. Ehlibeyt dostları, Ehlibeyt Işıklı Cami önünde düzenlenen tören ardından Türk bayrağı, Atatürk, Hz. Hüseyin posterleri ve mersiyeler eşliğinde önce Garnizon Şehitliği'ne oradan da Yeni Mahalle Mezarlığı'na yürüdü. Yeni Mahalle Mezarlığı önünde toplanan deste gruplarının zincirlerle dövünmeleri, sine vurma ve mersiyeler eşliğinde Hz. Hüseyin’i yad etmesi sonrasında aile mezarları ziyaret edildi. Işıklı Camii imamı seyyid Ahmet Erdem, şöyle konuşti: 
"Bugün Kerbela şehitlerinin şahadetlerinin yıl dönümü. Kars ayakta. Peygambere, Resulullaha' görevini yerine getiriyor. Bütün şehir burada, devlet erkanı, millet Kerbela şehitlerini anmak için törene katılmış ve yürüyüşe iştirak etmiştir. Hz.Hüseyin'in 'Lebbeyk' sesine, davetine, cevap veriyor, birlik ve beraberliğini gösteriyor. Kars, Türkiye'nin özetidir. Onun için Kars'ta böyle birlik ve beraberliği çok önemsiyoruz. Ve bu birlik beraberliği bizlere sağlayan Ehlibeyt sevgisidir. Hz. Hüseyin'in katillerine tepkidir, peygambere vefadır." 
Belediye Başkanı MHP'li Murtaza Karaçanta da "Bugün, peygamber efendimizin gözünün nuru bildiğimiz Hz. Hüseyin’in şahadet günüdür. Dolayısıyla Kerbela’yı çok iyi analiz etmek lazım" dedi.
Hz. Hüseyin ve yakınları için düzenlenen anma törenine Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, İl Müftüsü Mehmet Genç. Hz. Ali Çarşı Cami imamı Behram Geley, Kamer Cami imamı Gökmen Kankılıç, Işıklı Camii imamı seyit Ahmet Erdem, Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Ötegen, Ticaret Borsası Başkanı İsmet Çelik, Dünya Karapapak Türkleri Birliği (KARPAT) Başkan Yardımcısı Erkan Koçali, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, siyasi parti temsilcileri ve binlerce kişi katıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!