Kepezli çocuklara göz sağlığı taraması

Güncelleme Tarihi:

Kepezli çocuklara göz sağlığı taraması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2017 12:45

Kepezli çocuklara göz sağlığı taraması

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Solak arasında imzalanan protokolle, Kepezli tüm öğrenciler göz sağlığı taramasından geçiyor, ihtiyacı olan öğrencilere gözlükleri de ücretsiz temin ediliyor.

Kepez Belediyesi Sağlık Merkezi, ilçedeki tüm anaokul ve ilkokullara giderek ücretsiz göz muayenesi gerçekleştiriyor, ihtiyacı olanlara da tedavi imkanı ve gözlük temini sağlıyor. Kasım ayı başında başlayan bu hizmet, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve Kepez Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Solak arasında imzalanan protokolle resmiyet kazandı.

50 BİN ÖĞRENCİ KONTROL EDİLECEK

Çocuklardaki göz sağlığı sorunlarının erken teşhisinin çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Tütüncü, çocukların göz sağlığı ile ilgili tedavilerinin gecikmesiyle geleceklerinde birçok sorun yaşayabileceklerini hatırlattı. Bu anlamda önleyici bir sağlık hizmeti verdiklerini anlatan Tütüncü, yaklaşık 50 bin çocuğun sağlık taramasından geçirileceğini açıkladı.

İLK GÜN 92 TESPİT

Gözlerinde sorun olan çocukların ailelerine Kepez Belediye Sağlık Merkezi ya da istedikleri hastanelere gitmeleri gerektiğini ifade ettikleri mektuplar gönderdiklerini belirten Tütüncü, “Bu hizmete başladığımız ilk gün olan 2 Kasım'da gidilen 5 okulda, 1000'e yakın çocuğun göz sağlığı taraması gerçekleşti. Bunlardan 92'sinin göz sağlığının bozuk olduğu tespit edildi" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!