Kepezli çocuklar robot yapmayı öğrenecek

Güncelleme Tarihi:

Kepezli çocuklar robot yapmayı öğrenecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2017 11:20

Kepezli çocuklar robot yapmayı öğrenecek

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - KEPEZ'de çocuklar, kodlama eğitimi projesiyle bilgisayar yazılımını öğrenerek, robot yapabilecek.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bilgisayar yazılımının ilk adımı olan kodlama için eğitim projesi başlattı. Kepez Belediyesi ve İlçe Milli Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında projede görev alacak 10 okuldan gönüllü 11 bilgisayar öğretmeni için kodlama eğitimi düzenledi.

KODLAMA ATÖLYESİ AÇILACAK

Eğitim tamamlandıktan sonra Esentepe Mahallesi'ndeki Amir Ateş Semt Konağı'nda kodlama atölyesi açılacak. Kodlama eğitimini tamamlayan öğretmenler, bu merkezde Kepezli çocuklara kodlamayı, bilgisayar yazılımını, web sitesi oluşturmayı ve robot yapmayı öğretecek. Ortaokul öğrencileri ile başlayacak kodlama eğitimi, daha sonra ilkokul ve lise kademelerini kapsayacak. Yaklaşık 6 ay sürecek kodlama eğitiminin ardından öğrenciler, öğrendiklerini bilim şöleninde sergileyecek. Kepezli çocukların bilim ve teknoloji ile buluşturmanın finalinde ise bilim merkezi var. Başkan Tütüncü, eski Dokuma Fabrikası yerleşkesi içerisine TÜBİTAK işbirliği Akdeniz bölgesinin ilk bilim merkezini kuruyor. Tamamlandıktan sonra kodlama atölyesi, bilim merkezinde çocuklara hizmet vermeye devam edecek.

KODLAMA NEDİR?

Bilgisayar yazılım programının ilk adımı olan kodlama; bilgisayarda yazılım, uygulama ve web sitesi oluşturmayı mümkün kılan bir dilde elektronik olarak yazmak anlamına geliyor. Yüzlerce kodlama dili var. Bu temel bilgi öğrenildiğinde, bilgisayarda kendi yazılım, uygulama ve web sitenizi yapmanız mümkün olabiliyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!