Kepez'in yaşlıları çok şanslı

Güncelleme Tarihi:

Kepezin yaşlıları çok şanslı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2017 16:27

Kepez'in yaşlıları çok şanslı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi Şefkat ve Huzurevi, yaşlılara hem aylık hem de günübirlik konaklama imkanı sağlıyor.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün seçim döneminde vaat ettiği 70 projeden biri olan ve hayata geçirilen Şefkat ve Huzurevi, yaşlılara evlerini aratmayacak konforda hizmet sunuyor. Şefkat ve Huzurevi, şehir dışına gidenlerin, yaşlılarını emanet edebilmeleri için günübirlik ya da aylık konaklama imkanı sağlıyor. İstanbul'daki tarihi Darülaceze'den esinlenerek yapılan Şefkat ve Huzurevi, 2 bin 400 metrekarelik alan üzerine kuruldu. Sunduğu hizmetlerle 5 yıldızlı otel konforundaki huzurevi, 50 odalı. Yaşlılara çok katlı, sıkışık, bunaltıcı yapılar yerine, tek katlı, iç bahçesinde dinlenme yerleri, yürüyüş parkurları, pasif sporların yapılacağı alanların ve sohbet kamelyalarının olduğu huzurlu alanda hizmet veriliyor.

İHTİYAÇLARI KARŞILIYOR

Huzurevinde televizyon odaları, hobi atölyeleri, kütüphane, dinlenme ve sohbet mekânları yer alıyor. Ayrıca bahçeli kafeterya, revir, hemşire odası, ibadethane, yemekhane, psikolog ve diyetisyen odaları, çamaşırhane ile idari ofisler, yaşlıların her türlü ihtiyacına cevap vermesi için tasarlandı.

KONAKLAMA ŞARTI 60 YAŞ VE ÜSTÜ

Odaların ikişer kişilik olduğu huzurevinden konaklamalı ya da günübirlik kullanım şartlarının başında, 60 yaş ve üzeri olunması geliyor. Bununla birlikte yaşlıların ruh sağlıklarını yerinde olması, bulaşıcı hastalık taşımaması, uyuşturucu, alkol ve madde bağımlısı olmaması da gerekiyor.

İDEAL BİR HİZMET

Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, bu tesis ile hayallerinden birini gerçekleştirdiğini söyledi. Burada sadece sürekli konaklamaların yanı sıra günü birlik konaklamaların da yapılabileceğini anlatan Tütüncü, "Uzak akrabalarının düğününe, cenazesine, yazın yaylaya gitmek isterken bu yolculuğu kaldıramayacak yaşlısı olanlar için, ideal bir hizmet ürettik" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!