Kepez'e yeni okullar geliyor

Güncelleme Tarihi:

Kepeze yeni okullar geliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2017 11:20

Kepez'e yeni okullar geliyor

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - KEPEZ ilçesindeki mahallelerin okul talebi, kaymakam, milletvekili, belediye başkanı, milli eğitim müdürü ve muhtarların katıldığı toplantıda değerlendirildi. Yaklaşık 3.5 saat süren toplantıda yeni okullar yapılacağı müjdesi çıktı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez Muhtarlar Derneği Başkanı Feyzullah Büyükkeleş ile mahallelerin okul talepleri için toplantı düzenledi. Başkan Tütüncü'nün ev sahipliğinde belediye meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıya Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, Ak Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Ak Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan ile Kepez ilçesindeki 66 mahalle muhtarının tamamına yakını katıldı.

3.5 SAAT EĞİTİMİ KONUŞTULAR

Belediye ile Milli Eğitim bürokratlarının hazır bulunduğu ve yaklaşık 3.5 saat süren toplantıda tüm muhtarların talepleri tek tek dinlendi ve cevaplandırıldı. Toplantıda mülkiyet ve imar problemi olmayan okul arazilerine yeni okul binalarının yapılmasının Milli Eğitim Bakanlığı'nın yatırım programına aldırılması, bazı okulların bahçelerine ek bina yapılması, okul yapımı talep edilen arazilerdeki mülkiyet ve imara ilişkin hızlı şekilde çözülmesi kararlaştırıldı.

8 YILDA 80 OKUL

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Tütüncü, son 8 yılda Kepez'e 80'den fazla okul inşa edildiğini söyledi. Kepez'e nitelikli eğitim kurumları kazandırdıklarına işaret eden Tütüncü, “Söz gelimi Anadolu İmam Hatip Liseleri, 2 adet Fen Lisesi ve pansiyonları, Spor Lisesi ile Sosyal Bilimler Lisesi'ni ilçemize kazandırıyoruz" dedi.

KEPEZ'E 15 YILDA 100 OKUL

Kaymakam Hamdullah Suphi Özgödek ise “İlçemizde milli eğitim hizmetleri çok iyi mesafe katetti. Artan nüfus ihtiyacı nedeniyle, hükümetimizin tekli eğitime geçme hedefi doğrultusunda mevcut ihtiyaçların karşılanması bakımından çok faydalı bir toplantı gerçekleştirdik. Bütün mesele nüfusun çok hızlı bir şekilde artması. Sorunlar çözüldüğü takdirde sanıyorum ki önümüzdeki 5-6 yılda okullaşmada ciddi sorunumuz kalmayacak. Geçen 2 yılda ve önümüzdeki 2 yılda ilçemize yapılan, yapılacak okul sayısı 40.x 15 yılda ilçemize 100 okul yapıldı. Bu temponun devam edeceğine inanıyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!