Kepez'e tren geliyor

Güncelleme Tarihi:

Kepeze tren geliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2017 11:01

Kepez'e tren geliyor

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - DEVLET Demir Yolları'ndan (TCDD) alınan ve içerisinde çocuklar için kütüphane ile eğitim atölyesinin olacağı tren vagonu, Dokuma Park'ta sergilenecek.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yüksek hızlı tren hattının geleceği Antalya'yı, trenle buluşturuyor. İstanbul İstiklal Caddesi'nin simgesi haline gelen nostaljik tramvay vagonunun bir örneğinin sergilendiği eski Dokuma Fabrikası yerleşkesine, şimdi de TCDD'ye ait ve hizmet ömrünü tamamlayan bir trenin yolcu vagonu getiriliyor.

Kepez Belediyesi, müzeler kampüsü haline getireceği ve Anadolu Oyuncak Müzesi'ni hizmete açtığı Dokuma Park'ta sergilenmesi ve çocuklara tanıtılması amacıyla TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü'nden bir tren vagonu talebinde bulundu. TCDD Taşımacılık A.Ş. de 2010'da revize edilerek onarılan ve ıskat edilen (işletmeden kaldırılan) bir trenin 23 metre uzunluğundaki yolcu vagonunu Kepez Belediyesi'ne tahsis etti.

TREN ÇOCUKLARIN

Antalyalı çocuklara kütüphane ve eğitim atölyesi olarak hizmet verecek olan vagon, dış kısmının revizyonunun yapılması için Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde trenlere yönelik bakım ve onarım hizmeti yapan bir işletmeye getirildi. Bakımı yapıldıktan sonra vagon, özel bir Tır ile Antalya'ya getirilerek, Dokuma Park'ta, ahşap traversten yapılacak rayların üzerine yerleştirilecek.

TÜTÜNCÜ, TREN İÇİN DİNAR'DA

Başkan Hakan Tütüncü, Dinar ilçesinde bulunan vagonda incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı. Açıklamasında bir yeniliği, yeni bir projeyi daha hayata geçirmenin arifesinde olduklarını belirten Tütüncü, “Güzel bir tren vagonu aldık. Bu vagonu Dokuma Park'ta çocuklarımızın hizmetine sunacağız" dedi. Tütüncü, vagonun, çocuklar için kütüphane ve eğitim atölyesi olacağını kaydederek, şunları söyledi:

“Çocuklarımız, vagonda hem kitap okuyacak hem de farkı alanlarda çalışmalar yapabilecek. Neden tren? Çünkü Antalya'da tren yok. Çocuklar Antalya'da trenin nasıl bir şey olduğunu bilmiyor. Dolayısıyla çocuklarımızı trenle ilgili hem fikir sahibi yapacağız, hem de onlara bir vagonun içerisinde sosyal ünitelerle buluşturacağız."

HIZLI TRENE HAZIRLIK

Trenin, Dokuma Park'ı renklendiren bir unsur olacağına işaret eden Başkan Tütüncü, “Antalyalı çocuklarımız için Antalya'ya tren getiriyoruz. Yakın bir zamanda yüksek hızlı tren Antalyamıza getirilecek. Hızlı tren gelmesiyle ulaşımda farklı kültürü yaşayacağız. Şimdiden hızlı treni kullanacak çocuklarımızın bilinçaltına, trenin nasıl bir araç olduğuyla ilgili gönderme yapmış olacağız" dedi. Tütüncü, Dinar Garı'nı ve tren müzesini de gezdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!