Kepez'e fıstık ağacı dikildi

Güncelleme Tarihi:

Kepeze fıstık ağacı dikildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2017 11:13

Kepez'e fıstık ağacı dikildi

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'nın şehir ormanlarına ev sahipliği yapan Kepez Belediyesi, Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki 4 dönümlük alana 1000 adet çam fıstığı fidanı dikti.
Kepez Belediyesi, son 8,5 yılda 3 milyon 148 bin m2 yeni yeşil alanı kazandırdığı ilçede, gönüllülük esasıyla ağaçlandırma seferberliği başlattı. İlçenin nemli meydanlarına zeytin, servi ve çam fıstığı dikiliyor.  Kepez Belediyesi ve Çevre Koruma Dergisi (ÇEVKOR) işbirliği Fevzi Çakmak Mahallesi'nde 4 dönümlük park alanında 1000 adet çam fıstığı fidanının dikimi gerçekleştirildi.
KEPEZ'E 1000 ADET ÇAM FISTIĞI
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de gönüllülerle birlikte alana çam fıstığı fidanı dikerek, öz suyunu verdi. Başkan Hakan Tütüncü, Kepez'de ciddi bir orman rezervinin bulunduğunu anımsatarak, şunları söyledi:
"İlçemizin batısında, doğusunda ve kuzeyinde imrenilesi çam ormanlarımız var. Bu ormanlarımızı ihya ederek sosyal hayatın içerisine kazandırdık. Bununla birlikte gelecek kuşaklarında altında gölgelenebileceği ormanlık alanlar oluşturuyoruz. 1000 adet fıstık çamını toprakla buluşturduk. Küçücük fidanlar günün birinde büyüyecekler ve bizden sondaki kuşakların altında oynayabileceği, dinlenebileceği, eğleneceği muhteşem bir ormanlık alan olacak."
"AĞAÇLANDIRMA SEFERBERLİĞİ BAŞLATTIK"
Kepez'de sadece çam ormanları oluşturmadıklarını aktaran Başkan Tütüncü, "Yıllanmış, asırlık zeytin ağaçlarından güzel bir bahçe oluşturuyoruz. Servi ağacı dikilmesi ile ilgili bir kampanya başlattık. Sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte Kepez'in ağaçlandırma seferberliğine hız verdik. Ağaçlandırma çalışmalarımız devam edecek" dedi.
ÇEVKOR, ağaç dikimine destek veren gönüllülere plaket verirken, Başkan Hakan Tütüncü de çam fıstığı fidanlarının dikimini gerçekleştiren Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanlarına emeklerinden dolayı teşekkür etti. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!