Kepez'den Antalya'ya modern sanatlar galerisi

Güncelleme Tarihi:

Kepezden Antalyaya modern sanatlar galerisi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2018 13:56

Kepez'den Antalya'ya modern sanatlar galerisi

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi, kentin kültür ve sanat hayatına 1000 m2 büyüklüğünde modern sanatlar galerisi kazandırdı. Dokuma Modern Sanatlar Galerisi, 15 Temmuz hain darbe girişimiyle ilgili güzel sanatlar yarışması sergisiyle kapılarını açacak.

Eski Dokuma Fabrikası'nın yemekhane binasının, modern sanatlar galerisine dönüştürülmesi çalışmaları tamamlandı. Dokuma Modern Sanatlar Galerisi adı verilen ve 4 sergi salonunun bulunduğu 1000 m2 büyüklüğünde tesisin açılış töreni, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 2'nci yıldönümünde saat 16.00'da yapılacak.

15 TEMMUZ TEMALI AÇILIŞ

Dokuma Modern Sanatlar Galerisi, Kepez Belediyesi'nin 15 Temmuz ile ilgili 2 yıldır düzenlediği güzel sanatlar yarışmasına katılan eserlerin yer aldığı sergi ile kapılarını açacak. Modern sanatlar galerisinde sona gelinen çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Hakan Tütüncü, “İlk sergimiz '15 Temmuz İhanet'in Hafızası' sergisi olacak. 15 Temmuzla ilgili Türkiye genelinde 2 yıldır güzel sanatlar alanında yarışmalar düzenliyoruz. Bu eserlerin sergilendiği güzel bir sergiyle Dokuma Modern Sanatlar Galerisi'ni hizmete açacağız" dedi.

4 SALONLU SANAT GALERİSİ

Sanat galerisine dönüştürülmesi amacıyla eski Dokuma Fabrikası'nın yemekhane binasında özgün mimari yapısına sadık kalınarak restorasyon çalışması yapıldı. Çatısı, elektrik ve su alt yapısı, lavaboları, kapı, pencereleri yenilenen binada 700 m2, 90 m2, 75 m2 ve 85 m2 büyüklüğünde 4 sergi salonu oluşturuldu. Dokuma Fabrikası çalışanlarının çay molası verdiği 90 m2 büyüklüğündeki yer, sergi salonuyla birlikte okuma salonu olarak da hizmet verecek. Okuma salonuna, nostaljik çay ocağı da konulacak. Sanat galerisinin dört salonunda da raylı spot aydınlatma kullanıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!