Kepez'de Neşet Ertaş anıldı

Güncelleme Tarihi:

Kepezde Neşet Ertaş anıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2018 11:51

Kepez'de Neşet Ertaş anıldı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen '6 Okul 6 Altın Şahsiyet' projesi, önemli eserler bırakan Türk halk ozanı Neşet Ertaş ile devam etti.

Kepezli öğrenciler, '6 Okul 6 Altın Şahsiyet' projesi ile ülkemizin yetiştirdiği değerleri eserleri ile anmaya devam ediyor. Kepez Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinlik tüm hızıyla sürüyor. Ülkemizin yetiştirdiği 6 önemli şahsiyetin tanıtıldığı etkinlik Barış Manço anma programıyla başlamıştı. Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlik, Kepez Belediye Başkan yardımcısı Mustafa Özsoy, Kepez İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Özbal, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

TÜRKÜLERİYLE DUYGULANDIK

'6 Okul 6 Altın Şahsiyet' etkinliğine, Neşet Ertaş'ın 50 yıllık dostu muharip gazi Yusuf Özkara da katıldı. Onur konuğu olarak katılan Özkar, gençlere abdal kültürü hakkında tarihi bilgi vererek, Ertaş ailesinin yaşantısının ne kadar mütevazı olduğuna değindi. Ertaş'ın hayatından kesitlerin bulunduğu program, İrenoğulları Şehit Atila Nizam İlkokulu, Mobil Ortaokulu ve Kepez Anadolu Lisesi öğrencilerinin sunumu ve anlatımı ile gerçekleştirildi.

'Bozkırın tezenesi' lakaplı sanatçının hayatı, yaşam hikayesi şarkıları ve şarkılarının hikayeleri konu edildi. Popüler kültürün her yanımızı sardığı şu günlerde türkülere daha çok ihtiyaç duyduğu mesajı da verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!