Kepez'de Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri

Güncelleme Tarihi:

Kepezde Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2018 12:55

Kepez'de Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi ve Akdeniz Üniversitesi'nin birlikte yürüttüğü sosyal sorumluluk projesi kapsamında yalnız yaşayan yaşlı kadınlar ve onlara yardımcı olan gönüllüler bir araya geldi.
Kepez Belediyesi ve Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi iş birliğinde sosyal sorumluluk projesine imza atıldı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yaşlı kadınlar ve aynı mahallede onlara her işlerinde yardımcı olan gönüllüler bir araya geldi. Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sebahat Gözüm danışmanlığında araştırma görevlisi Ayşegül Ilgaz'ın yürüttüğü doktora tezi kapsamında yürütülen proje ile yalnızlık çeken yaşlı kadınlara sosyal destek sağlanıyor. Yaklaşık 12 hafta sürecek proje, yalnız yaşayan yaşlı kadınların sağlık hizmetlerine ulaşmalarına yardım etmenin yanı sıra toplumda daha fazla yer alarak sosyalleşmelerini de sağlayan bir dizi sosyal ve kültürel etkinliği kapsıyor.
EĞİTİMLİ GÖNÜLLÜLER
Daha önce araştırmacılar tarafından eğitilen gönüllü vatandaşlar, yaşlı kadınlarla pazar alışverişi ve yürüyüş yapıyor, günlük hayatta ihtiyaç duyacakları her türlü işte destek oluyor. Kepez Belediyesi, farklı yaş gruplarından oluşan 120 kişilik kadın grubuna, gönüllülerle birlikte özel bir gün geçirme fırsatı sundu. Dünya Kadınlar Günü kapsamında kadınlar ve gönüllüler, Kepez Belediyesi'nin desteği ile şehrin farklı noktalarını gezdi.
YILDA BİR GÜN DEĞİL, HER GÜN
Kadınların yılda bir gün değil her gün önemsenmesinin gerektiğini vurgulan Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "Böylesine anlamlı bir projenin destekçisi olmaktan mutluluk duyduk. Yalnızlık çeken her vatandaşın ve özellikle de kadınların her türlü sorununda belediye olarak tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Vatandaşımız için sosyal belediyecilik alanında da bu gibi çalışmaları arttırarak devam ettireceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!