Kepezaltı Santral'de sözleşme heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Kepezaltı Santralde sözleşme heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2016 15:43

Kepezaltı Santral'de sözleşme heyecanı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - TÜRKİYE'ye örnek olacak Antalya'nın rüya projesi 'Kepez Santral Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi'nde hak sahibi vatandaşlarla asıl sözleşmelerin imzalanmasına başlandı.

Büyükşehir Belediyesi, Kepez ve Santral Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi'nde adım adım mutlu sona ilerliyor. 3 bin 258 hak sahibinin yüzde 91'i ön protokolü imzalayarak, projeye 'evet' demiş ve Büyükşehir'e yetki vermişti. Hak sahibi vatandaşların yetkilerini Büyükşehir Belediyesi'ne devretmesinin ardından, asıl sözleşmelerin de imzaları atılmaya başlandı. Büyükşehir Belediyesi'nin bölgede açtığı Kentsel Dönüşüm Ofisi'nde büyük bir yoğunluk yaşanıyor. Hak sahibi vatandaşlar bilgilendirme ofisine gelerek, işlemlerini gerçekleştiriyor. 29 Temmuz'dan bu yana 650 kişi sözleşme imzaladı.

VATANDAŞ AKIN EDİYOR

Hak sahibi vatandaşların projeye büyük ilgi gösterdiğini ifade eden Kent Estetiği Dairesi Başkanı Ömer Ali Acar, “650 vatandaşımız sözleşmesini imzalamış durumda. Vatandaşlarımız, hak sahipliği durumuna göre nereden, kaç metrekare ve hangi daire tipini alacakları konusunda tek tek bilgilendiriliyor. Kafalarında hiçbir soru işareti kalmadıktan sonra sözleşmelerine imza atıyor. 3 bin 258 hak sahibinin yüzde 91'i ön protokole imza atmıştı. Sözleşmede yüzde 95'e yakın bir oran bekliyoruz" dedi.

KİRA VE TAŞINMA YARDIMI

Ömer Ali Acar, sözleşme sonrası gelişecek süreç hakkında da şu bilgileri verdi: “Vatandaşlarımız sözleşmeyi imzaladıktan sonra kira yardımı alabilmek için kira yardımı ofisimize başvurarak işlemlerini tamamlayacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ilgili yönetmeliklerine uygun olarak aylık 600 TL kira ve 750 TL taşınma yardımında bulunulacak. Proje bitip vatandaşımız yeni dairesine taşınacağında ayrıca 750 lira daha taşınma yardımı yapılacak. Vatandaşlar evlerinin elektrik ve su aboneliklerini iptal ettirip evlerini yıkılabilir halde teslim edecek. Büyükşehir ve ANTEPE olarak yıkım işlemlerini yapacağız."

İMZA BİTECEK YIKIM BAŞLAYACAK

Bütün hak sahibi vatandaşların sözleşme sürecini uzatmadan imza işlemlerini gerçekleştirmeleri konusunda çağrı yapan Kent Estetiği Dairesi Başkanı Ömer Ali Acar, “Bu işlemlerin bitmesiyle birlikte inşaat çalışmalarına da başlayabileceğiz. Bu proje ile Antalya'nın marka değerine değer katacak. Tüm Türkiye'ye örnek olacak" dedi.

261 BİN METREKARE YEŞİL ALAN

Kepez-Santral mahalleleri için dünya çapında bir kentsel dönüşüm projesi hazırlandı. Modern çağın teknik imkan ve donanımları göz önüne alınarak oluşturulan proje ile mahalle sakinleri, büyük meydanlar, göletler, müzeler, yeşil alanlar, çocuk parkları, alışveriş alanları, yarı açık pasaj alanları, camiler, okullar, pazar alanları, hastane gibi yaşam standartlarını en üst seviyeye çıkaracak sosyal alanlara kavuşacak. Proje toplam 261 bin metrekare yeşil alanıyla Türkiye'ye örnek bir yaşam merkezi olacak. Kepez ve Santral mahallelerinden raylı sistem hattı da geçecek.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!