Kepez Vakfı’ndan 2 Bin 500 Çocuğa Burs

Güncelleme Tarihi:

Kepez Vakfı’ndan 2 Bin 500 Çocuğa Burs
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2015 12:00

kepez vakfı 2 bin 500 öğrenciye burs verecek

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün göreve gelmesiyle burs vermeye başlayan Kepez Vakfı, bu eğitim-öğretim sezonunda 2 bin 500 kişiye ulaştı.
Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü’nün göreve gelmesiyle işlevsel hale gelen Kepez Vakfı, borçlarından arınmakla kalmadı, burs verdiği öğrenci sayısını binli rakamlara çıkardı. Başkan Tütüncü’nün göreve geldiğinde 2 milyon lira borcu olan ve sadece 6 öğrenciye burs verebilen vakıf, günümüzde borçlarından arınmış şekilde hizmet veriyor. Vakfın son yönetim kurulu toplantısı sonrası alınan karar ile bu eğitim-öğretim sezonda burs verilen öğrenci sayısı çıkartıldı. Hali hazırda 2 bin 350 çocuğa burs verilirken, yeni tespit edilecek başarılı ya da dezavantajlı öğrencilerin eklenmesiyle bu sayının eğitim sezonu sonuna kadar 2 bin 500’ü bulacağı öngörülüyor.
HER YIL BURS SAYISINI ARTTIRIYOR
Burs verilen öğrenci ile ailelerine iftar düzenleyen, özellikle Ramazan aylarında yardıma muhtaç kişilere gıda yardımı yapma gibi işlevleri de olan vakıf, Tütüncü döneminde burs verdiği öğrenci sayısını ilk yılı olan 2004 yılında bin 380 öğrenciye çıkartmıştı. Belediyenin birçok işletmesinin gelirinin devredilmesiyle hızla kendini toparlayıp burs verdiği öğrenci sayısını çoğaltan vakıf, her yıl burs sayısını arttırıyor.
VAKFI AMACINA UYGUN HALE GETİRDİK
Vakıfların Türk-İslam medeniyetinde ve tarihinde büyük hedefler ve ideallerin gerçekleştirildiği müstesna kurumlar olduğunu vurgulayan Başkan Tütüncü, göreve geldiklerinde içler acısı durumda olan Kepez Vakfı’nın borçlarından arındırdıklarını hatırlattı. Kararlı duruşları sayesinde borçları sıfırlayıp teknolojisini yeniledikleri vakfın burs veren bir kurum haline getirdiklerini dile getiren Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Geldiğimizde karşılaştığımız kötü tabloyu düzeltmek, vakfı amacına uygun hale getirmek için doğruluk ve dürüstlük ilkesiyle hareket ettik” dedi.
ÖNCE ZİHNİYET DEĞİŞİMİ GERÇEKLEŞTİ
Kepez Vakfı’ndaki başarının temelinde, zihniyet değişimi olduğunu söyleyen Başkan Tütüncü, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Vakfa para kazandıralım, ama kazandırdığımız her bir kuruşu da yine para kazandığımız halkımıza hizmet olarak iade edelim, dedik. Bu amaçla belediyenin birçok işletmesinin işletme hakkını vakfa verdik. Bunu bir tane daha fazla öğrencimize burs verebilmek amacıyla yaptık. İlk yılımızda 200 öğrencimize burs verirken, 4. yılımızda bu rakamı bin 380 öğrencimize çıkardık. Önümüzdeki süreçte bu sayıyı artırmak arzusundayız. Kepez Vakfı’nı geçmişteki karanlık günlerinden çıkarıp, bin 380 öğrencimize burs veren bir kurum haline getiren vakıf idarecilerimize teşekkür ederim.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!