Kentte kaçırmamanız gerekenler

Güncelleme Tarihi:

Kentte kaçırmamanız gerekenler
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 30, 2017 14:47

Bir şarkı, bir kelime ya da bir sosyal paylaşım, sanatçıların yorumuyla nasıl farklılaşabilir? Cevabı üç farklı sergide...

Haberin Devamı

HİÇ AYRILAMAM DERKEN...

Başlığı okur okumaz, Zeki Müren’in efsane parçasını  mırıldanmaya başladıysanız, yalnız değilsiniz. Zira sanatçı Merve Ünsal’ın ‘Şimdi Uzaklardasın’ sergisinin ilham kaynağı da, tam da bu... 8 Temmuz’a kadar Galerist’te yer alacak sergide, çıkış noktasını Zeki Müren’in bestelediği, Türk sanat müziğinin popüler parçalarından alan sergide gerçeklik ve onun çerçevelenişi arasındaki ilişkiyi irdeleyen eserler yer alıyor. Fotoğrafik imgeden, pencere pervazlarına, bilgisayar ekranlarına sanatçı, imgelerin farklılık ve aynılık prensiplerinin denklemine odaklanıyor. Sergi, sanatçının son dönem fotoğraf ve video çalışmalarının yanı sıra sergiyle aynı ismi taşıyan, İstanbul’da gerçekleştirdiği performansın izlerini  de sunuyor.

Haberin Devamı

Kentte kaçırmamanız gerekenler

Ağızdan Ağıza

FARKLI DİLLER, AYNI SÖZCÜKLER

Berlin merkezli ‘Slavs and Tatars’ sanat kolektifinin son 10 yıldaki üretimlerinin kapsamlı bir seçkisi niteliÄŸindeki ‘Ağızdan Ağıza’ÂSALT Galata’da.... Ağızdan Ağıza, kolektifin kültürel yorumlamalardaki farklılıklar, müşterek dil mirası ile bugünün toplumlarındaki algısını irdeleyen iÅŸlerini bir araya getiriyor. Sergi, ‘Slavs and Tatars’ın sunum-performansları, kültürde anlam kaymalarının, dini öğretilerin ve dilsel benzeÅŸmelerin kökenlerinin izini sürüyor. Almanya’da eski Berlin Duvarı’nın doÄŸusu ile Çin Seddi’nin batısı arasında kalan Avrasya coÄŸrafyasına dair polemikler ile yakınlıkları inceliyor. ‘Ağızdan Ağıza’ adlı sergi 27 AÄŸustos’a dek sürecek.

Kentte kaçırmamanız gerekenler

Histeri - Evren Erol

SANATÇILARIN GÖZÜNDEN SOSYAL MEDYA

Bozlu Art Project, 26 Ağustos’a kadar ‘SOSYOMANYA’ isimli sergiye ev sahipliği yapıyor. Küratörlüğünü Özlem İnay Erten’in üstlendiği sergi, günümüzde patolojik seviyeye varan ‘sosyal medya’ kullanımının bireylerin iç dünyasındaki yansımaları ve toplumsal ilişkilere etkisine odaklanıyor. Ali Alışır, İlgen Arzık, Beyza Boynudelik, Özgür Demirci, Utku Dervent, Evren Erol, Çağatay Odabaş, Meliha Sözeri, Berkay Tuncay ve Semih Zeki’nin yapıtlarının yer aldığı sergi, sosyal medya kavramına sanatçıların gözünden bir bakış sunuyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!