Kentsel dönüşüm ile Adana yenileniyor

Güncelleme Tarihi:

Kentsel dönüşüm ile Adana yenileniyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2016 12:17

ADANA’da merkez Seyhan İlçe Belediyesi’nin sokaklarının çoğuna itfaiye ve ambulans giremeyen, çoğu da imarsız olan Barbaros ve Bey mahallelerindeki gecekonduların yerine 4 bin 80 ev, 317 iş yeri yapmak için hazırladığı kentsel dönüşüm projesine, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan onay verildi. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nce (TOKİ) yürütülecek ve bin 785 hak sahibini ilgilendiren proje 2017’de tamamlanmış olacak.

Haberin Devamı

Seyhan Belediye Başkanı CHP’li Zeydan Karalar, Barbaros ve Bey Mahalleleri Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nin ayrıntılarını düzenlediği basın toplantısında açıklarken, bu bölgede uyuşturucu ve terör riskleri de bulunduğuna dikkat çekti. Karalar, ilçede 8 ayrı kentsel ve yerinde dönüşüm projesi planladıklarını anlattı. ’Eski Adana’ olarak tanımlanan Barbaros ve Bey mahallelerine yönelik projenin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca onaylandığını, diğer projelerin de hazırlıklarının sürdüğünü aktaran Zeydan Karalar, "Adanalı olan Bakanımız Fatma Güldemet Sarı, Valimiz Mustafa Büyük, TOKİ başkanımız, Ak Parti İl Başkanı Fikret Yeni’ye sonsuz teşekkür ediyorum. Bu proje Adana’nın projesidir" dedi.

TOKİ YAPACAK

Barbaros ve Bey mahallelerinde yapılacak konutlara ’Yeşilvadi Evleri’ adının verildiğini belirten Karalar, şunları kaydetti:

"İlçemizde kentsel dönüşüme 2 mahalleden başlıyoruz. Bu bölgede uyuşturucu kullanımı yüksek, terör riski var. İmarsız ve sağlıksız bir yapılaşma bulunuyor. Riskli yapılar, çıkmaz sokaklar, itfaiye girmeyen sokaklar, eski yapılar en ufak bir afette çok fazla can ve mal kaybının olacağı yapılar var. Toplam 4 bin 80 konut ve 317 işyerini kapsayan proje kapsamında Bey ve Barbaros mahallelerine 1+1’den 4+1’e kadar 6, 8, 10 ve 12 katlı binalar yapılacak. Depreme dayanıklı yapılar olacak. 29 Mart’ta bin 785 hak sahibi ile görüşmeler başlayacak. Kısa sürede ikna edip kazma bu yıl içinde vurulacak. Projeyi TOKİ yapacak ve 2017’de bitirecek. 4 bin 80 konuttan hak sahiplerinin dışında kalan vatandaşlara TOKİ tarafından satılacak. Burası konutları, yaşam alanları, çocuk parklarıyla herkesin her ihtiyacının düşünüldüğü bölge olacak. Projenin ilki bittikten sonra ikinci etap başlayacak. İlçemizde Sucuzade, Barış, Mestanzade, Sakarya, Barış, Döşeme, Havuzlubahçe ve Hürriyet mahallelerinde 8 dönüşüm projemiz de hızla yapılacak. Bu kentin projesi, herkesin yardımcı olması gerek."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!