Kent protokolü, Cumhuriyet Resepsiyonu'nunda buluştu

Güncelleme Tarihi:

Kent protokolü, Cumhuriyet Resepsiyonununda buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2017 09:53

Kent protokolü, Cumhuriyet Resepsiyonu'nunda buluştu

Haberin Devamı

 

ADANA, (DHA)- ADANA prokotolü ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Adana Valiliği'nin organize ettiği Cumhuriyet Resepsiyonu'nunda bir araya geldi. 
Anemon Otel'de düzenlenen resepsiyonda Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve eşi Beyhan Demirtaş, davetlileri kapıda karşıladı. Kent protokolü ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin buluştuğu resepsiyonda davetlilere hitap eden Vali Demirtaş, şehitler ve kahraman gazileri rahmetle ve minnetle yâd ettiğini söyledi. Cumhuriyet'in, tarihte var olan, bugün varlığını sürdüren ve gelecekte de var olma kararlılığında olan büyük bir milletin çağdaşlaşma sürecinin son aşaması olduğunu belirten Vali Demirtaş, şöyle konuştu:
"Cumhuriyet, temeli kültür olan, kurtuluş mücadelesi mazlum milletlere örnek teşkil eden bir milletin medeniyet yolculuğudur. Cumhurun tüm renkleriyle kendini ifade etmesi, zümre ayrımının yerle bir olmasıdır. Cumhuriyetin bizim için ne ifade ettiği ya da etmesi gerektiği, komşularımızın yaşadığı olaylara dikkatle bakıldığında aslında kendiliğinden ortaya çıkıyor. Onların yaşadığı bu süreçte, sahte özgürlük ve demokrasi vaatleri, kan ve gözyaşı, taş taş üstünde kalmayan şehirler, yerinden yurdundan edilen milyonlarca insan ve onların yarım kalmış hikâyeleri karşımızda ibret vesikası olarak duruyor. Bunlardan bize düşen ise daha çok birlik ve beraberlik, daha çok kardeşlik ve dayanışma olmalıdır. Birbirimizi duymalı, dinlemeli, anlamalı, kendimizi karşımızdakinin yerine koymalıyız. Farklılıklarımızı, zenginlik olarak görmeliyiz. Demokrasimizin ve insanımızın özgürlük alanlarını daha da genişletmeliyiz. Tıpkı Sakarya da, Dumlupınar da ve 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi toplumun her kesimi bir araya gelmeliyiz. Bir olmalı, iri olmalı, diri olmalı cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıkmalıyız."
Vali Demirtaş'ın konuşmasının ardından Adana protokülü, üzerinde "Cumhuriyetimizin 94'üncü Yılı Kutlu Olsun" yazılı pastayı birlikte kesti. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!