Kent ormanı nefes olacak

Güncelleme Tarihi:

Kent ormanı nefes olacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2018 15:58

Mamak’ta geçen yıl temmuz ayında çalışmalarına başlanan 2.5 milyon metrekarelik Üreğil Kent Ormanı projesinin yüzde 40’ı tamamlandı.

Haberin Devamı

22 milyon TL’ye mal olacak alanı temmuz ayının sonunda hizmete açacaklarını belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül proje için “Ankara’nın nefes alacağı bir yer olacak” tanımlamasını yaptı. Akgül şunları söyledi:
“Ormanı temmuz sonu gibi hizmete sunmuş olacağız. Toplamda 31 bin 500 metrekareden oluşan su oyunları, su gösterileri, farklı etkinliklerin olduğu iki goletimiz var. İlerleyen zamanlarda içerisinde su sporlarıyla ilgili etkinlikler de planlıyoruz. Ormanda, çocukların tarımsal ürünler yetiştirebileceği bir Ekoloji Okulu bulunacak. İnsanlar piknik yapabilecek, kafelerde oturabilecek. İki tane de kır kahvesi olacak. Başlangıçtan devamına kadar yürüyüş ve bisiklet yolları bir tarafından da araç yolu olacak.

Kent ormanı nefes olacak



36 BİN METREKARE ÇİMLENECEK

Haberin Devamı

Şehir merkezindeki parkların büyüklüğü 2 bin-3 bin metrekare olduğu zaman çok büyük park gibi görülüyor. Burada sadece çimlendireceğimiz alan 36 bin metrekare. Mavi Göl de bizim bölgemizde ama artık yetmiyor dolayısıyla bu bir alternatif olacak. Hafta sonu veya boş vakitlerde AVM’lere giden insanlar artık bunaldı. Nefes alabilecekleri bir yere ihtiyaç duyuyorlar. Biz de Ankaralıların doğayla iç içe, güneşin altında, gölgede, ağacın dibinde, doğanın güzelliğini çocuklarıyla birlikte yaşamasını hedefliyoruz. İlk açıldığında bir süre ücretsiz olacak fakat buranın işletme bedelini karşılayabilmek için devamında sembolik bir giriş ücreti alacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!