Kent Ormanı Hıdırellez'de açılacak

Güncelleme Tarihi:

Kent Ormanı Hıdırellezde açılacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2018 17:47

Kent Ormanı Hıdırellez'de açılacak

Haberin Devamı

 

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA) - ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde belediye tarafından yaptırılan Kent Ormanı projesinde sona gelindi. Projenin açılışı 6 Mayıs'ta Hıdırellez şenliğiyle gerçekleştirilecek.

Korkuteli Belediyesi'nin Esentepe'de yer alan 35 dönümden fazla alanı kapsayan Kent Ormanı Projesi, bölgenin rekreasyon talebini ve ihtiyacını karşılayacak. 22 dönümlük alanın tamamlanmasıyla tüm bölgenin yararlanabileceği bir mesire alanı hizmete girecek. İçerisinde çocuk oyun alanları, 50 kameriye, basketbol sahası, yürüyüş yolları, çeşmeler, oturma grupları gibi çok sayıda detayın bulunduğu proje doğaya zarar vermeden yapılıyor. Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin yoğun gayretleriyle yürütülen projeyle yazın vatandaşın ailecek gelip piknik yaparak doğal ortamda gezintiye çıkabilmelerine imkan sunulması amaçlanıyor.

Korkuteli Belediye Başkan vekili Abdurrahman Kınık, "Çalışmalarımızı inşallah kısa bir süre içerisinde bitireceğiz. Vatandaşımız burada doğayla iç içe güzel zamanlar geçirsin istiyoruz. Çalışmalarımızın yüzde 80'i bitti, otopark alanı, çiçeklendirme ve peyzaj çalışmaları kaldı. Bunları da en kısa sürede bitireceğiz. Burası Korkuteli'nin yıllardır en büyük eksiği olan mesire alanını karşılayacak. Vatandaşımız burada piknik yapabildikleri gibi yürüyüş ve spor da yapabilecek. Aynı zamanda içinde iki farklı çocuk oyun parkı da var. Birisi yaşça büyük çocuklar için diğeri ise daha çok bebek kategorisindeki çocuklar için. Aileler kadar çocukları da düşündük. Aynı zamanda kadın el emeği pazarı ve yöresel ürünler pazarı artık burada kurulacak. Vatandaş alışveriş de yapabilecek. Kendi kültürümüzü barındıran modern yaşamsal alanlar oluşturmayı hedefliyoruz. Çok büyük bir mani olmazsa bu yıl 6 Mayıs Hıdırellez Şenliklerinde büyük bir şölenle açılışı yapılacak" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!