Kent Müzesi Projesi ile alınan Başarı Ödülü Mersin'de

Güncelleme Tarihi:

Kent Müzesi Projesi ile alınan Başarı Ödülü Mersinde
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2017 16:41

Kent Müzesi Projesi ile alınan Başarı Ödülü Mersin'de

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediyesi tarafından geliştirilen Kent Müzesi Projesi ile kazanılan 'Başarı Ödülü', Başkan Burhanettin Kocamaz'a takdim edildi.
Tarihi Kentler Birliği'nin, Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nda kazanılan ödül, Sosyal İşler Dairesi Başkanı Sinan Bayrakdar tarafından alındı. 69 belediye, 82 uygulama ve 61 proje dalında toplam 143 proje ile 2016 yılında yarışmaya başvurdu. Yarışma jürisi değerlendirmeleri sonucunda Metin Sözen Koruma Büyük Ödülü'nün yanı sıra, 2 jüri özel ödülü, 8 proje, 8 uygulama ve 8 süreklilik, 42 başarı ödülü belediyelere verildi. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin Kent Müzesi Projesi ise başarı ödülüne layık görüldü. Ödülü Mersin'e getiren Bayraktar, makamında Başkan Kocamaz'a teslim etti.
1950 yılından bu yana belediye binası olarak hizmet veren tarihi taş binanın Kent Müzesi Projesi kapsamında, koruma çalışmaları ile sahip olduğu değerlerin öne çıkarılmasını hedefleniyor. Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçireceği Kent Müzesi, sergi mekanları, konferans ve toplantı salonları ile halka açık kültürel, sanatsal ve sosyal etkinliklere ev sahipliği yapacak. Proje kapsamında yapılacak olan müdahaleler, binanın tasarım bütünlüğünü bozmadan, özgün mimarisi ile fiziksel özellikleri korunacak şekilde hayata geçirilecek.

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!