Kent Konseyleri Milas'ta buluÅŸtu

Güncelleme Tarihi:

Kent Konseyleri Milasta buluÅŸtu
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 25, 2017 15:33

Kent Konseyleri Milas'ta buluÅŸtu

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Milas ilçesinde Türkiye Kent Konseyleri Platformu'nun 21'inci genel kurul toplantısı düzenlendi.
Türkiye Kent Konseyleri Platformu (TKKP) 21. Genel Kurul Toplantısı, Milas Belediyesi ve Milas Kent Konseyi ev sahipliÄŸinde Milashan Otel'de yapıldı. Prof. Dr. Emre BaÄŸce ve Prof. Dr. RuÅŸen KeleÅŸ'in konuÅŸmacı olarak katıldığı platformda yaklaşık 60 Kent Konseyi'ni temsilen 120 katılımcı yer aldı. Milas Kent Konseyi BaÅŸkanı Mehmet Günlük, referandum ve Türkiye'nin pek çok bölgesini ilgilendiren SÄ°T sahalarındaki tanım deÄŸiÅŸiklikleri gibi çok önemli iki konu hakkındaki görüşlerin sonuç bildirgesinde yer alacağını kaydetti. CHP'li Milas Belediye BaÅŸkanı Muhammet Tokat, Milas'ın potansiyelinin çok yüksek olduÄŸunu belirterek 132 mahalle ile en fazla mahalleye sahip ilçe olduklarını kaydetti. Milli ekonomiye, bütçeye çok büyük katkılar saÄŸlayan fakat bu katkıların karşılığını yatırım anlamında yeteri katar alamayan bir ilçe olduklarını savunan BaÅŸkan Tokat, "Yöresel özellikleri, insan özellikleri, doÄŸası, tarihi ile Milas özel bir yerleÅŸke. Tarih olarak çok zengin bir ilçe. 27 tane ören yeri olan, sürekli kurtarma kazısı çalışmalarının yapıldığı bir yer. Böyle bir ilçede belediye baÅŸkanlığı yaptığım için kendimi çok ÅŸanslı hissediyorum. Kent Konseyi önem verdiÄŸimiz bir yapılanmadır" dedi.Â
Anayasa değişiklik sürecinde ‘demokratik katılım' bakımından herhangi bir yer ve rol alamayan kent konseylerinin durumu "Kent konseylerinin anayasa değişikliği sürecinde yeri ve rolü ne olmalıydı" başlığı altında tartışıldı. Bu bölüme konuşmacı olarak Prof. Dr. Emre Bağce katıldı.
Yarın (pazar) platform buluşmasının ikinci ve son günü, saat 09.30'dan itibaren, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan doğal SİT alanları ile ilgili yönetmelik değişikliğinin olası sonuçları, bölgelere göre oluşturulacak atölye gruplarınca tartışılacak. Türkiye Kent Konseyleri Platformu Çevre Çalışma Grubu raporunun sunumunun da yapılacağı toplantının bu bölümüne konuşmacı olarak Prof. Dr. Ruşen Keleş katılacak. Buluşma, ‘Genel Kurul Sonuç Bildirgesi'ne son şeklinin verilip açıklanmasının ardından, saat 14.30'dan itibaren, ‘Gümüşkesen ve Hekatomnos anıt mezarları ile Baltalı Kapı'dan oluşan Milas kent merkezi tanıtım turuyla sona erecek.

Oktay ÇAYIRLI / MİLAS (Muğla), (DHA)
FOTOÄžRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!