Kent Konseyleri Buluşması Gaziantep'te

Güncelleme Tarihi:

Kent Konseyleri Buluşması Gaziantepte
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2017 14:03

Kent Konseyleri Buluşması Gaziantep'te

Haberin Devamı

 

GAZİANTEP, (DHA) - SEKİZİNCİ Türkiye Kent Konseyleri Buluşması 'Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin Yerelleştirilmesi' Dönem Başkanlığı devir teslim töreni, Gaziantep’te yapılacak.

14 Ocak Cumartesi günü Türkiye’nin çeşitli illerinden kente gelecek olan Kent Konseylerinin temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşecek olan buluşmada, dönem başkanlığı Çanakkale’den Gaziantep’e devredilecek. Türkiye Kent Konseyleri Birliği’nin Dönem Başkanlığı'nı yürüten Çanakkale Temsilcisi Gülay Sarışen, bu görevi Gaziantep Kent Konseyi'nden Necati Binici’ye teslim edecek. Dönem başkanlığı devir teslim buluşması ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri gündemiyle 14 Ocak 2017 Cumartesi günü Büyükşehir Belediyesi Meclis salonunda saat 09.30'da başlayacak. Toplantıya; Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı ve UCLG-MEWA Başkanı Fatma Şahin, Kalkınma Bakanlığı Çevre ve Sürdürülebilir Kalkınma Dairesi Başkanı İzzet Arı, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdür Vekili Emin Bilmez, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngör, UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman ile birlikte Türkiye’de Kent Konseylerinin Başkan ve Genel Sekreterlerinin katılması bekleniyor.

Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Mehmet Aslan ile Türkiye Kent Konseyleri Birliği dönem başkanı Gülay Sarışen, 2 gün sürecek olan çalışmaların birinci gününde görev devir teslim töreninden sonra 'Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin Gerçekleştirilmesinde Müşterek Siyasi İhtiyaçlar' başlığı altında atölye çalışmaları yapılacağını, ikinci gün ise, Gaziantep’e gelen Kent Konseyleri Temsilcilerine yönelik kent gezisi düzenleneceğini söyledi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!