Kent Konseyi'nden RES mitingi

Güncelleme Tarihi:

Kent Konseyinden RES mitingi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2016 11:38

İZMİR'in Çeşme ilçesi'nde yaşam alanlarında yapılan ve yapılmak istenen rüzgar enerji santrallerine (RES) karşı Çeşme Kent Konseyi tarafından 29 Mayıs Pazar günü miting yapılması kararı alındı.

Haberin Devamı

Çeşme Kent Konseyi Yürütme Kurulu'nun aldığı kararın ardından Çeşme Belediye Meclis Salonu'nda, bazı siyasi parti temsilcilerinin ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı bir toplantı düzenlendi. Kent Konseyi Başkanı Hakan Kerman'ın başkanlığında yapılan toplantıya CHP ve MHP Çeşme ilçe teşkilatı yönetim kurulu üyeleri, CHP Çeşme Kadın Kolları Başkanı Gülseli Saatli, CHP'li Çeşme Belediye Meclis Üyeleri Nurcan Albayrak ve Güneş Barbaros, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, Çeşme Gürültüyle Mücadele ve Çevre Koruma Başkanı Olcay Cengiz Turan, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çeşme Şubesi Başkanı Hamide Bal, Eğitim-Sen Çeşme Temsilcisi Kenan Işık, Çeşme Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (ÇEŞKA) ve Kadın Meclisi Başkanı Berna Güler, Germiyan Slow Food Girişimi Sözcüsü Engin Önen, Yarımada Ortak Yaşam Derneği temsilcisi Alev Çağlar, Farhrettin Paşa Mahallesi Muhtarı Rasim Özgül, Musalla Mahallesi Muhtarı Önder Soma ve vatandaşlar katıldı.

 

Haberin Devamı

'ÇEŞME'NİN ÜÇTE BİRİ RES'LERİN İSTİLASI ALTINDA'
Toplantının açılışında bir konuşma yapan Çeşme Kent Konseyi Başkanı Hakan Kerman şunları söyledi:
"Çeşme'de, her taraftan mantar gibi RES çıkıyor. Maalesef Çeşme'nin üçte biri RES'lerin istilası altında. Her zaman söyledik RES'lere değil, yaşam alanlarımız içinde bulunmalarına karşıyız. 29 Mayıs Pazar günü, Çeşme Cumhuriyet Meydanı'nda, sizlerin de görüşlerini alarak, büyük bir miting düzenlemeyi düşünüyoruz. Bu mitingde, bir konserin yanı sıra yerel ürünlerimizi de ikram etmeyi tasarlıyoruz. 15.00- 20.00 saatleri arasında, herkese açık, herkesin gelebileceği, belirli mesajların verildiği bir miting olmasını istiyoruz. İzmir ve yarımadadaki Kent Konseyleri de destek verecekler ama asıl sizin desteğinize ihtiyacımız var."


'ESNAFIN DA SORUNLARI VAR'
Toplantıda söz alan Çeşme Esnaf Odası Başkanı Osman Köfüncü de, Çeşme'de sadece RES sorunu olmadığını belirterek, esnafın da çok sayıda sıkıntısı olduğunu, bunların da dile getirilmesini istedi. Köfüncü şöyle konuştu:
"Çeşme'ye katkı koyacak her şeye oda olarak varız. Ama ben teşkilatımın saygınlığını isterim. RES tabi ki çok büyük bir sorun. Ama kesilen ağaçları da görmemiz gerekir. Mahalle aralarına açılan zincir marketleri de görelim. Biz bunları bu tür platformlarda söyleyeceğiz. Kent Konseyi'ne her şekilde desteğiz. 29 Mayıs'ta yapılacak mitingle RES'lerin önüne geçebilir miyiz yoksa siyasiler bu işin başına, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı'na mı gitmeli? Bunun tartışılmasından yanayım."

Haberin Devamı


MİTİNGE KOCAOĞLU DA DAVET EDİLECEK
Toplantıya katılanların görüşlerini bildirmelerinin ardından, Praksis Müzik Grubu ve Tolga Çandar'ın konserinin de yer alacağı mitinge CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da davet edilmesi kararlaştırıldı. Toplantıda miting için el ilanları ve afişlerin bastırılmasına da karar verilirken, sosyal medyada etkinlik duyurusu yapılması ve imza kampanyası düzenlenmesi görüşleri öne çıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!