‘Kent Belleği Müzesi’ Projesi Amerika’da

Güncelleme Tarihi:

‘Kent Belleği Müzesi’ Projesi Amerika’da
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2016 16:21

‘Kent Belleği Müzesi’ Projesi Amerika’da

Haberin Devamı

EDİRNE,(DHA)- AMERİKA Birleşik Devletleri’nin Ohio şehrinde düzenlenen, “Uluslararası Kütüphane Dernekleri ve Kuruluşları Federasyonu IFLA 2016” toplantısında, Edirne Belediyesi’nin Trakya Kalkınma Ajansı desteği ile sürdürdüğü, “Kent Belleği Müzesi” projesinin tanıtımı gerçekleştiriliyor. Ohio’daki Columbus Kongre Merkezi’ndeki toplantıda Edirne Belediyesi’nin özel bir stand da tanıtılan projesi büyük ilgi görüyor.
140 ülkeden 4000 katılımcının yer aldığı Uluslararası Kütüphane Dernekleri ve Kuruluşları Federasyonu tarafından düzenlenen IFLA 2016 toplantısına çok sayıda bilim insanı ve bilgi uzmanı katılıyor. Edirne Belediyesi’nin yürüttüğü, “Edirne Belediyesi Kent Belleği Müzesi Projesi” de bu toplantıda tanıtılıyor. Belediye Başkanı Kültür ve Sanat Danışmanı Ender Bilar, Belediye Meclis Üyesi Refik Şahin ve AB ve Uluslararası İlişkiler Birimi’nden Gözde Sarıcan’dan oluşan heyet, Columbus Kongre Merkezi’nde oluşturulan stant da projeyi dünyaya tanıtıyor. Proje için hazırlanan bildiri katılımcıların büyük ilgisini gördü.
Edirne Belediyesi standını Türkiye’den toplantıya katılan, ayrıca Amerika’da bulunan yönetici ve akademisyenler yanında Amerika Kongre Kütüphanesi Türkçe Uzmanı aynı zamanda Orta Doğu ve Afrika Başkanı John S. Weeks de ziyaret etti. Weeks proje hakkında Belediye uzmanlarından bilgiler aldı. Bu arada bazı yayın kuruluşları da Edirne Belediye standına gelerek Belediye Kültür ve Sanat Danışmanı Ender Bilar ile röportaj yaptı. Belediye Kültür ve Sanat Danışmanı Ender Bilar, toplantıda Edirne’yi bu proje dışında diğer kültürel değerleri ile de tanıtma fırsatı bulduklarını kaydetti. Bilar, “Edirne Belediyesi Kent Belleği konulu poster bildirimizi, IFLA 2016 Toplantısı için 140 ülkeden gelen katılımcılara anlatıyoruz. Konu hakkında detaylı bilgiler veriyoruz, bir taraftan da kentimizin tarihi ve kültürel değerlerini tanıtıyoruz. Bilimsel yönüyle projemizin değerlendirilmesini sağlıyoruz” dedi.
IFLA 2016 toplantısında kültürel mirasın dijitalleştirilmesi ile ilgili diğer ülkelerin sunum ve çalışmalarını da izlediklerini söyleyen Bilar, bilgi teknolojilerini ve üretilen bilginin halk ile buluşturulması konusundaki gelişmeleri de takip ettiklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!