Keneye karşı sprey

Güncelleme Tarihi:

Keneye karşı sprey
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2008 13:50

Yozgat'ta, keneyle mücadele kapsamında, riskli bölge olarak belirlenen 3 ilçede vatandaşlara keneye karşı koruyucu sprey dağıtılıyor.

Sağlık Müdürü Mustafa Uyanık, yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığınca, riskli görülen illere kene kovucu sprey gönderildiğini anımsattı.
Yozgat'ın Çekerek, Aydıncık ve Kadışehri ilçelerinin de riskli bölgeler arasında bulunduğunu belirten Uyanık, ilçelerin merkezi ve köylerdeki vatandaşlara söz konusu spreylerden verildiğini ve kene hakkında bilgilendirildiklerini söyledi.

Uyanık, Çekerek'te bin 841 eve ulaşıldığını kaydederek, “Dağıtılan bu sprey kenenin bulunabileceği bölgelere gidilmeden önce sıkılarak giysilerin nemlendirilmesi gerekiyor. Spreyle nemlendirilen elbiselerin 2 saat kurutulduktan sonra giyilmesini tavsiye ediyoruz. Kurutulmadan giyilen elbisedeki ilacın ciltle teması halinde zarar verme ihtimali bulunuyor” dedi.

İlacın 2-3 hafta koruyucu etkisinin bulunduğunu bildiren Uyanık, şöyle konuştu:

“Riskli bölgelerimizde Tarım Müdürlüğü ile eğitim çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Tarım Müdürlüğü ekipleri, riskli bölgelerdeki hayvan ve barınakları ilaçlıyor. Bizim ekiplerimiz de halkı bilgilendiriyor, kene kovucu sprey dağıtıyor. Bakanlığımız tarafından yeterli miktarda sprey gönderildi. Dağıtımda ihtiyaç duyulması halinde mahalli imkanlar devreye sokularak, riskli bölgedeki tüm hanelere sprey ulaştırılacaktır.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!