Kendisi Times’a kapak ama albümü toplatıldı

Güncelleme Tarihi:

Kendisi Times’a kapak ama albümü toplatıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2005 00:56

İngiliz The Times Gazetesi, ‘Türkiye’nin kültürü ve zenginlikleri’ adlı 12 sayfalık bir ek verdi. Ekin kapağında Kürtçe şarkılar okuyan şarkıcı Aynur Doğan’ın fotoğrafı vardı. Oysa Aynur Doğan’ın ‘Keçe Kurdan’ adlı albümü, sözlerinde ‘Bölücülük’ olduğu gerekçesiyle toplatılmıştı.

İNGİLTERE’nin en saygın gazetelerinden The Times, geçtiğimiz günlerde Türkiye hakkında 12 sayfalık bir ek hazırladı. ‘Türkiye’nin kültürü ve zenginlikleri’ adlı bu ekte Türkiye’nin değişen çehresinden, tarihi ve sanatsal zenginliğine kadar pek çok konuya değinildi. Öte yandan hazırlanan ekin en dikkat çeken yönlerinden biri de kapak fotoğrafı seçimi oldu. ‘Keçe Kurdan’ (Kürt Kızı) adlı albümüyle adını duyuran Aynur Doğan’ın etnik giysiler içindeki bir portresine yer verilen kapak, ilginç bir ikilemi de gündeme getirdi. Çünkü Türkiye konulu eke kapak olan Doğan’ın albümü, çalışmaya adını veren ‘Keçe Kurdan’ adlı şarkının sözleri nedeniyle bir süre önce mahkemece toplatılmıştı.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi Yedek Hakimliği, şarkıda yer alan bazı sözleri, ‘Türkiye Cumhuriyeti devletinin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü yıkmayı hedef alan ayrılıkçı terörü teşvik edici ve bu amaç doğrultusunda halkın bir kısmına yoğun şiddeti teşvik edici nitelikte’ buldu. Bu nedenle albümün satışı yasaklandı. Albüm Türkiye’de satılmıyor ama bu durum şarkıcının İngiltere’deki Türkiye ekine kapak olmasını engelleyemedi.

GÜLBENCE’DEN SAVUNMA

Bu arada Aynur Doğan’ın, Gülben Ergen’in sunduğu ATV’de yayınlanan ‘Gülbence’ programında da bu şarkıyı yorumlaması, program ekibini zor durumda bıraktı. Bu şarkı yüzünden RTÜK’ün program yetkililerinden savunma istediği öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!