Kendinizi daha iyi hissetmenin yolu

Devir hız devri. Size aşağıda vereceğimiz ipuçlarıyla kısa bir süre içinde daha taze, daha genç ve kısacası daha güzel görüneceğinizden emin olabilirsiniz.

Doğru duruş

Hepimiz aslında aynı şeyden muzdaribiz. Vücudumuzun kontrolünü elimize almak yerine onun bizi kontrol etmesine izin veriyoruz. Kendimizi bırakıveriyoruz. Çalışma masasında ya da yürüyüş sırasında. Oysa bu neredeyse vücudumuzu sürükleme hali, kesinlikle seksi olmayan bir görüntüye sebep oluyor. Peki, gerçekte böyle miyiz? Hayır. Ana kural; karın içeri, göğüs dışarı, omuzlar geriye. Vücudun bu dik duruşunda ses tonunun bile değiştiğini biliyor musunuz? Olduğundan daha etkili çıkıyor. Mutlaka denemelisiniz!

Yanlış giyilmiş ayakkabı da yanlış bir görüntü verir. Topukların yüksekliği üzerinde rahatlıkla durabileceğiniz kadar olmalı ve ayakkabınız sıkmamalı. Aksi halde zaten bu acı yüzümüze ve tabii ki duruşumuza yansıyacaktır.

Göz çevresindeki kırışıklıkları ütüleyin

Soğuk suyun mucize yarattığını ve yorgun gözleri yeniden canlandırdığını söylemeye gerek var mı? Ve tabii kremlerin gücünü de unutmamalı. Göz kremi kullanırken özellikle yüzük parmağınızı kullanmalısınız. Çünkü o en az gücü olan parmağımız. Böylelikle lenfatik dolaşım harekete geçiyor, şişlikler kısa bir sürede yok oluyor.

Yüzünüze duş aldırın

Şimdi "Peki, ya makyajım bozulursa" diye düşünebilirsiniz. Merak etmeyin makyajınız aynen yaptığınız gibi kalacak. Çünkü bizim size önereceğimiz duş, şişenin içinde. Sprey formundaki sular saniyeler içinde yüzünüze enerji verecek üstelik makyajınızın sabitlenmesini sağlayacaktır. Tek yapmanız gereken gözlerinizi kapayarak yaklaşık 20 cm uzaklıktan defalarca spreyi sıkmak. Bu sırada derin derin nefes alıp verebilirsiniz. Nasıl, şimdi kendinizi daha iyi hissediyor musunuz? Aynaya baktığınızda taze bir ciltle karşılaşacağınızdan emin olabilirsiniz.

Yenileyici yüz masajı

Eğer cildiniz çok kuruysa her gün düzenli olarak gece kremi kullanabilirsiniz. Şimdi masajımıza gelelim...

a- Yüz kreminizi avuçlarımızın içinde iyice ısıtın ve hafif hareketlerle masajla cildinize iyice yedirin.

b- İşaret parmaklarınızla akupunktur noktalarınızı keşfedin. Kaşlarınızın üzerinden hafifçe içeriden dışarıya doğru bastırarak masaj yapın.

c- Göz çevresinde küçük parmaklarınızla küçük daireler çizin.

d- Burun yanlarınıza 10 saniye boyunca parmaklarınızla baskı uygulayın.

e- Tıpkı b’deki gibi başlayın ve yanaklardan çene hizasına kadar devam edin.

f- Tıpkı e’deki gibi dekolte bölgesine kadar devam edin.

Gerginliğinizden kurtulun

Vücudunuzu işyerinde rahatlatmak için biraz zamana ihtiyacınız olabilir. Ancak kaslarınızı gevşetmeyi gerçek şekilde başardığınızda, dakikalar içinde masanızın başındayken bile, üstelik çalışma arkadaşlarınızı rahatsız etmeden gerginliğinizi atabilirsiniz. Burada prensip vücudun tüm bölgelerini birbiri ardına gevşetmek ve ardından uzun süre elde ettiğiniz bu rahatlığı korumak...

Hareketlerinize ellerinizle başlayın. Ellerinizi başınızın arkasında dirseklerinizi kırmadan birleştirin ve yapabildiğiniz kadar geriye esnetin. Aklınıza geldikçe oturduğunuz yerden yaptığınız bu egzersiz sayesinde vücudunuzdaki gerginlikten uzun süreliğine kurtulabilirsiniz.

Enerjik olmak için neler yiyelim

Hava sıcaklığı düştükçe ve bulutlar giderek karardıkça insanın canı da o kadar cips, çikolata gibi tehlikeli şeyler yemek istiyor. Çünkü bu dönemde şeker enerjiyi yukarıya doğru artırıyor. Problemse; kan şekerinin kısa bir süre sonra yeniden düşmesi ve kendimizi yorgun hissetmemize neden olması. Ayrıca sonbaharda metabolizma daha yavaş çalışıyor, kaloriler vücutta yağa daha hızlı dönüşüyor. Sağlıklı ve uzun dönemde kendimizi iyi hissettirecek besinlere gelince; tabii ki sebze ve meyve. Bağışıklık sistemini güçlendiren vitamin ve vücut için yaşamsal maddeler içeriyorlar. İdeal yiyecekler turunçgiller ve karnabahar, kabak, biber gibi sonbahar sebzeleri. Ayrıca balık, süt ürünleri ve ette (özellikle tavuk) bulunan protein de mükemmel birer enerji depoları olarak biliniyor.

Günde beş küçük öğünde enerji oranınızı yükseltmeniz mümkün. Ayrıca önemli bir nokta da hava soğudukça vücudun su ihtiyacının azalmaması aksine artması. Kaloriferlerin kuruttuğu hava vücudumuzu da olumsuz etkiliyor çünkü. Bu yüzden günde iki-üç litre suyu mutlaka tüketmemiz gerekiyor. Soğuk havalarda suya alternatif olarak meyve ve bitki çayları da içebilirsiniz.

Dita Van Teese’in öncülük ettiği makyaj tarzı: New Burlesque

Prensipte bu makyajda renk denemeleri kesinlikle yok. Dudaklarda klasik kırmızı ve gözlerde siyahla önümüzdeki kış bu farklı tarzın yüzümüzde yarattığı seksi görüntünün tadını çıkaracağız.

Porselen cilt Cilt tonu mutlaka açık renkte olmalı ama asla solgun ya da mat değil aksine duru ve ışıltılı. Ardından oyuna ruj ve gözkalemi dahil oluyor. Ciltte homojen bir görüntü elde etmek için fondöten şart. Profesyonel makyaj artistleri fondöteni daha çok fırçayla sürmeyi yeğliyorlar. Böylelikle cilt bazı hem her tarafta dengeleniyor hem de kalıcılığını koruyor. Ardından fondötenden iki ton açık bir kapatıcıyla göz altları kapatılıyor. Bu sırada göz içlerini de unutmayın. Porselen bebek cildi efekti için mutlaka allık kullanmak gerekmiyor. Eğer yine de allıktan vazgeçmek istemiyorsanız krem formunda gül tonlarındaki bir allıkla yanaklarınızı renklendirebilirsiniz.

Seksi gözler Vurgulayıcı gözlere sahip olmak için üst göz kapağının bitiminden kirpik diplerine kadar olan alanı kalın bir kalemle boyayın. Gözlerin üzerini de ten rengindeki bir farla renklendirin. Mükemmel bir göz makyajı için kirpiklerinizi en az üç kez arka arkaya siyah bir maskarayla belirginleştirin. Ama sadece üst bölümünü. Alt tarafı ise siyah bir göz kalemiyle vurgulamanız yeterli.

Çekici dudaklar Dudaklarınıza kırmızı ruj sürmeden önce fondöten sürerek rengin daha kalıcı olmasını sağlayabilirsiniz. Daha sonra rujunuzla aynı renkteki bir kalemle dudak kenarlarını kapatabilirsiniz. Rujunuzu mutlaka bir fırça yardımıyla sürmelisiniz. Işıltılı bir efekt için alt dudağınızın ortasına parmağınızla parlatıcı uygulayabilirsiniz.
Yazarın Tüm Yazıları