Kendinize güvenin

Güncelleme Tarihi:

Kendinize güvenin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2016 02:00

Korku ve panik gibi hisler, anneyi emzirmekten uzaklaştırabiliyor. Emzirme konusunda özgüvenin de çok önemli olduğuna işaret eden uzmanlar, yeni anneler ile anne adaylarına “Kendinize, bebeğinize güvenin. Gerektiğinde uzmanından profesyonel destek alın” tavsiyesinde bulunuyor.

Haberin Devamı

Anneler ve anne adaylarına, bebeklerini emzirme konusunda uyarılarda bulunan Koru Hastanesi Emzirme Danışmanı Özgül Kalkır, “Bebeklerin bağışıklık sisteminin oluşması, büyüme gelişmesinin tamamlanması için anne sütü olmazsa olmazdır” diyor. Yeni anne olanların emzirme ile ilgili yaşadıkları sorunların dikkate alınması gerektiğini belirten Kalkır, şunlara dikkat çekiyor: 

ÖNCE ANNE İSTEMELİ

“Emzirmek doğal bir eylemdir. Yeter ki anne istesin. Anna ne kadar çok emzirirse, bebeğinin ihtiyacına göre sütü de o kadar çoğalacaktır. İşi doğasında bırakın, gerisi kendiliğinden gelecektir. Ancak korku gibi hisler, anneyi emzirmeden uzaklaştırabiliyor. Bunun sonucunda anne ve bebek mağdur oluyor. Basit ama yardım alınmadığı taktirde kronik bir soruna dönüşebilen emzirme eyleminde babanın yani eşin de desteği çok önemli.

ÖZGÜVEN ÇOK ÖNEMLİ

“Emzirmede özgüven çok önemli, çünkü ‘senin sütün acı’, ‘senin sütün bebeğine yaramıyor’, ‘senin sütün az’, ‘bebeğin doymuyor ki çok ağlıyor’, ‘senin memen küçük, sütün olmaz’, ‘senin memen büyük bebeğine veremezsin’, ‘sen emziremezsin’ şeklindeki sözleri emzirme dönemindeki anneler çok duyuyorlar. Bu sözleri duyarak özgüvenlerini kaybedebiliyorlar.

UYUM ZAMAN ALABİLİR

Emzirme konusunda anne-bebek uyumu bazen zaman alabiliyor. Emzirmenin de beraberinde getirdiği bir süreç var elbette. Lütfen bu süreçte aklınıza takılan herhangi bir soru olduğunda, bir olumsuzluk yaşadığınızda konunun uzmanından profesyonel destek alın. Kendinize, bebeğinize güvenin. Hastanelerin düzenlediği gebe okullarında, emzirme eğitimlerine mutlaka katılın, doğru bilgiye ulaşın. İnternetteki bilgi kirliliğinden uzak durun.”
Bebeklerin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için ilk 6 ay sadece anne sütü ile sonrasında 2 yaşına kadar da tamamlayıcı besinlerle emzirmeye devam edilmesi gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!