Kendini kurtardı herkese el uzattı

Güncelleme Tarihi:

Kendini kurtardı herkese el uzattı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2015 14:33

24 yıl uyuşturucu kullandıktan sonra UBAM’da tedavi görüp, bağımlılıktan kurtulan Deniz Demir, 60 gencin hayatını kurtardı. Demir, “Zor ama imkansız değil, bu illet bırakılabiliyor. Hayat uyuşturucu içmeden daha güzel” dedi.

Haberin Devamı

Deniz Demir, yaklaşık 24 yıl boyunca uyuşturucu kullandıktan sonra Uyuşturucu Madde Bağımlılıkları ve Alkolizmle Mücadele Federasyonu’nda (UBAM) gördüğü tedavinin ardından uyuşturucuyu bıraktı. 2 yıl önce bağımlılıktan kurtulup, uyuşturucuya karşı savaş açan Demir, şimdi UBAM’da eğitmenlik yapıyor. Bugüne kadar 60 bağımlının uyuşturucuyu bırakmasına yardımcı olan Demir, “Zor ama imkansız değil, gerçekten de bu illet bırakılabiliyor. Hayat uyuşturucu içmeden daha güzel” diyor.

17 yıldır evli olan iki çocuk sahibi Demir, uyuşturucu ile 12 yaşında tanıştı. Hemen hemen bütün uyuşturucu türlerini kullanan Demir, yaklaşık 2 yıl önce UBAM’da gördüğü tedavi ile uyuşturucuyu tamamen bıraktı. 

HAYATLARINI MAHVETMESİNLER 

Bağımlılığa karşı savaş açan Demir, UBAM’da eğitmenlik yapmaya başladı. Bugüne kadar 60 bağımlının kurtulmasını sağlayan Demir, “Arkadaşlarımız burada bizi gördükçe daha çok hırslanıyor. Bu illetten kurtulabileceklerini biliyor ve anlıyorlar. Önemli onlar kişinin bırakmayı istemesi, cephanesi bizde” diye konuştu. Uyuşturucuyu henüz kullanmayan fakat heveslenen kişilere, “Hayatlarını mahvetmesinler” uyarısında bulunan Demir, şöyle konuştu: 

Haberin Devamı

OKUL ELBİSESİ ÜSTÜNDEYDİ 

“Maddeyi bulamadığınızda insan her şeyi yapabiliyor. 4-5 sefer hırsızlıktan cezaevine girdim. Çevreni tamamen kaybediyorsun, madde hayatına girince kendini bitiriyorsun. Benim gördüğüm en acı olay, bir torbacıya gittiğimde 13 yaşındaki bir kızın madde karşılığında kendini teklif etmesiydi. Ortaokul öğrencisiydi, okul elbisesi üstündeydi. Kız maddeyi almak için kendini feda etmişti. Gece ekmek bulamazsın ama eroini bulursun. Maddeye ulaşmak bu kadar kolaylaştı. İnternet kafede, seyyar satıcıda, simitçide, kokoreççide bile olabiliyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!