Kendini bilgisayar oyunlarına verdi, beni ihmal ediyor

Abla, bana akıl ver.Ya ben problemliyim ya da sevgilim. Ben çok kıskanç bir insanım, tamam…

Haberin Devamı

Belki bazen abartıyorum da… Ama haklı nedenlerim de var. Ben yalnız yaşıyorum ablacığım ama sevgilimle evlerimiz çok yakın, bu yüzden sürekli bende kalır (kalırdı)… Ama yaklaşık 1 ay önce internet üzerinden bir oyun oynamaya başladı.

Uluslararası bir oyunmuş. Beni ihmal etmeye başladı. İnanır mısınız yemek yemek bile gelmiyor aklına… Kendini öylesine kaptırdı ki... Oyun onun için hastalık oldu. Doğal olarak ben de problem çıkarmaya başladım. Beynim istemsiz reaksiyon veriyor, elimde olmadan soğuk davranıyorum. O da “Beni bunalttın, benim yalnız kalmaya hakkım yok mu” diyor? Ne değişti anlamadım, eskiden dibimden ayrılmazdı. Ben de üstüne gidemiyorum. Korkuyorum çünkü daha önce bir ayrılık yaşamıştık. Eskisi gibi olsun istiyorum her şey. Ne dersin?
RUMUZ: KORKUYORUM

Haberin Devamı

Kızım, ne yazık ki bu tür ilişkiler sırasında karı-koca gibi yaşamaya başlandığında, tıpkı evlilikte olduğu gibi, birbirine karşı alışkanlık, bıkkınlık gibi sorunlar ortaya çıkabiliyor. Evliliğin getirdiği en ciddi sorunlardan biri olan monotonluk, bu tür beraberliklerde de kendini gösteriyor. Bir de üstelik bu bilgisayar oyunları, küçük büyük herkesi cezbediyor.

Gerçekten bir kez başına oturdun mu, saatlerin akıp geçtiğini fark edemiyorsun bile… Gençlerin, özellikle de çocukların hayatında oldukça ciddi bir problem yaratıyor bu durum. Onu kolay kolay vazgeçiremezsin, ama zaman içinde bıkabilir… Ya da sen birkaç arkadaşınla birlikte dışarı çıkmayı, eğlenceli bir ortam yaratabilmeyi deneyebilirsin. Ama üzerine gidersen ters tepki verir, unutma.

Çocuklu bir adamla evlenmek sorumluluk istiyormuş

Merhaba Güzin Abla, bir yıldır bir beyle mutlu bir beraberliğimiz var. Artık benimle evlenmek istiyor. Ancak kendisi evlenmiş ayrılmış ve bir kız çocuğu babası. Ben ise bekarım. Onu gerçekten çok seviyorum, onunla çok mutluyum. Onunla birlikte olduğumu ailem de biliyor, oturup konuştuk. Beraberliğimizin ciddi olduğunu anlattım. “Evlenmek istiyorsan, gerçekten mutlu olacaksan evlen” diyorlar. Ancak çocuklu bir adamla evlenmenin zorluklarını da anlattılar. Açıkçası kafam karıştı. Çünkü beni bekleyen sorumluluğun ciddiyetini gördüm. Diğer yandan ayrılmayı da göze alamıyorum. Ne yapayım?
RUMUZ: PETEK

Haberin Devamı

Kızım, ailen doğru söylemiş ve seni uyarmış. İyi düşünmen gerekiyor. Gerçekten bir çocuğun sorumluluğu çok ciddiye alınmalı. Sevgin tüm bu sorumluluğu alabilecek güçteyse mesele yok. Zaten sevgi elbette ki fedakarlıkla ayakta tutulabilir. Her şey güllük gülistanlıkken sevmek pek de zor değildir. Eğer böyle bir gücü kendinde hissediyorsan kimseye kulak verme. Hayatına yön vermek senin hakkın.

Yazarın Tüm Yazıları