Kendine robottan kardeş yaptı

Güncelleme Tarihi:

Kendine robottan kardeş yaptı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2006 00:00

AR-EL Koleji’nin anaokulu öğrencisi 6 yaşındaki Emrecan Budak, kendine kardeş robot yaptı. AR-EL Koleji’nin bu yıl yedinci kez düzenlediği "İcatlar ve Mucitler Günü"nde robot kardeşini tanıtan Emrecan icadını, "Herkesin kardeşi var.

Ben evde çok sıkılıyorum. Oyuncak arabamın üzerine kurduğum robotumun içi şeker dolu. Araba ilerlediğinde robot harekete geçiyor. Etraftakilere şeker veriyor. Kardeşi olmayanların artık canı sıkılmayacak" diye anlattı.

"İcatlar ve Mucitler Günü"ne 4-6 yaş arasındaki 61 öğrenci katıldı. Okulun en küçük öğrencisi 4 yaşındaki Sude Yirik’i mucit yapan ise çok sevdiği pasta oldu. Sude, hayali icadı ’Sevdiğimiz yiyeceklerle masa hazırlayan buzdolabı’nı hayata geçirirse, her sabah pasta yiyebilecek.

Okul Müdürü Ayhan Doğanlı, küçük mucitler yetiştirmekten çok mutlu olduğunu belirterek, "Anaokulumuzdaki öğrencilere her yıl olduğu gibi icadın ne olduğunu anlattık. Sonra onların planlarını dinledik. Aileleriyle işbirliği içine girdik ve geleneksel eğitim kalıplarının dışında buluşlar ürettik. Yaptıkları şimdi çok uç fikirler gibi gelse de ileride bizleri çok şaşırtacak" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!