Kendin ol

DÜN geceki maçın özeti şu. F.Bahçe, her zamanki F.Bahçe gibi, Manisaspor da kendini Fenerbahçe zannetmiş olacak ki onlar gibi oynadı. O zaman da 3 tane golü kalelerinde gördüler.

Sende Alex yoksa o zaman Alex’i tutacaksın. Eğer varsa, bırak oynasın. O zaman da Fenerbahçe seni tutsun. Maçın genelinde top Manisaspor futbolcuları arasında gezdi. Fenerbahçe hücuma çıkıyor, 7-8 Manisaspor oyuncusu geride ve 3 ya da en fazla 4 Fenerbahçeli var hücumda. 1-0 mağlup olduğu durumda bile Fenerbahçe arka tarafında hep en az 4, hatta 5 kişiyle rakibini bekledi. İşte böyle olduğu anlarda Manisaspor top yaptı gibi gözüktü. Ama, onlarda Alex olmayınca sabaha kadar oynasalar da hiç bir şey yapamayacakları belliydi.

Dia oynamalı

Sen Fenerbahçe’yi yeneceksen, Manisa gibi mücadele edip isteyeceksin, hırslanacaksın, rakibe ve topa bakacaksın. Burnunun ucuyla, ayak içiyle ve dışıyla oynarsan işte böyle olursun.
Aykut Kocaman hiç maceraya girmedi. Belki, “Gol yerim” dedi ama “Nasıl olsa Manisaspor’a yediğimden fazlasını atarım” da dedi. Nitekim de dediği gibi oldu.

Semih ve Niang yanyana oynadıkları zaman bence birisi fazla. Niang yoksa Semih oynamalı. Semih’in yerine Dia oynasa çok daha doğru olur. Çünkü, Niang hem topu aldığı zaman daha iyi saklıyor, hem topu aldıktan sonra daha iyi başlatıyor, hem de mızrak gibi rakibe batıyor. Fazla kenara girince bu özelliklerinden faydalanamıyorsun.

Galip haklıdır ama

Semih, Niang kadar rakibi ürkütmüyor. Bütün bunların yanında Niang bir de vücudunu daha iyi kullanıyor. Alex her aldığı topta hem takımını rahatlattı, hem rakip defansın en ölü yerlerinden, arkadaşlarının önüne doğru topu oyuna soktu. Emre de defansa yardım edince, orta alan iyi gözüktü.Ama bu aldatmasın. Manisaspor gibi oynarsa rakip, o zaman Fenerbahçe iyi gözükür. Ama rakip biraz basarsa, şemsiye tersine döner. Ancak galip gelen her zaman haklıdır. Hele skor 3-1 ise hiç kimse bir şey söyleyemez.

Beşiktaş maçını televizyondan ve bu maçı da canlı canlı statta izledikten sonra şunu söyleyebilirim. Beşiktaş maçının hakemi kötü değildi. Çok kötüydü. Bu maçın hakemi de iyi değildi. İnşallah yanılırım. Acaba tanrı katı böyle mi istiyor.

BEĞENDiM
Fenerbahçe’nin oyun disiplinini.

BEĞENMEDiM
Manisaspor’un vıdıvıdı futbolunu.

DİKKAT
Manisa gibi bir yerde, futbol oynanan zeminin daha iyi olması gerekir.
Yazarın Tüm Yazıları