Kendimle savaşıyorum

Ne ekersen, onu biçersin derler ya. Doğruymuş. Oğlumun her geçen gün ne hale geldiğini gördükçe gelecekten korkar oldum.

İnanın korkuyorum. Neden mi? Tamamen ben gibi oldu da ondan. Çünkü kendimle savaşıyor, kendi kendime inatlaşıyorum kavga ettiğimiz zamanlarda. Veya kendi kendime eğleniyor, geziyor, tozuyor gibiyim ruh halimiz yerinde ve sakinken ikimiz de. "Peki bunun nesi kötü" dediğinizi duyar gibiyim? Ana-oğul krizi yaşarken, çıkmaz zamanlarda, ben kendimle savaşıyorum da ondan.

HAYIR diyorsak, çok zor orta yol buluyoruz. O kadar kararlı ve ne istediğini bilen tavırda ki, hep çözüm üreten ve yol bulan ben oluyorum.

İkimiz de özgürlük delisiyiz. "Kararı veren kendimiz olmalıyız, bu hayat bizim" çığlıkları atarak evde bağrışan iki çiçek çocuk gibiyiz. Çoğunlukla zamanlarımız huzurlu, oyun dolu ve eğlenceli, çünkü şahane bir ikiliyiz; ama ya köprüde karşılaşan iki inatçı keçi durumuna girdiysek? İşte o zaman yandık. Daha doğrusu ben yandım, ona bir şey olduğu yok...

Merdivende "Önde ben çıkacağım" diyorsa, benim elimde 100 kg. ağırlık olsa bile arkada kalmalı ve onun çıkmasını beklemeliyim. "Gazeteyi ilk karıştıran ben olmalıyım" takıntısı sahibi bir kadınım ben, aslında "dım" demek daha doğru, son altı aya kadar böyleydim. Leyla kapıdan aldığı anda "Sinemalarrrrrr" diye bağırarak tüm gazetelere saldıran ve sayfaların üstünde oturarak arayan, okuyan, bana soru soran biri oldu adamım. İçim gidiyor buruşurken sayfalar ama olsun. Benim maymunum kendi halinde gazete okuyor. Ve varsa yeni bir şey o bulacak ilk, ben değil. O gösterecek, başkası değil. Gerisi umurunda değil, işte o kadar ben gibi.

Düşünce şu: "Eğer istiyorsam yerim, sen dediğin için değil... Eğer istersem yaparım, başkası istediği için değil". İşte ben ve işte oğlum. Tamamen kendi kendime karar veririm, bir şeyi sadece istersem yaparım. Tüm bunlar ve benim çocukluğum, hatta şu anım.

Halit Ergenç’in İstanbul Life ile konuşurken kendini anlatmasını okurken gözlerime inanamadım. Bir yanlışlık var bu işte dedim. Çünkü beni anlatıyor. O kadar ki, kendini anlatmadığından eminim diyebilirim. Şöyle diyor: "Eğer ben bir şeyi yapmak istersem yaparım. Bir başkası söylerse ne yapacağımı, doğru bile olsa yapmayabilirim. Acayip bir şey işte. Bir anda savunma kalkanlarım çalışmaya başlar ve mantıklı bile olsa bana söyledikleri şeyi otomatik olarak reddederim. Uzun süre sonra, o da kendi kendime inanırsam ’tamam’ diyorum. İşte bu yüzden çok yakınlarım bana yapmamı istedikleri şeyleri nasıl yaptıracaklarını çok iyi bilir, asla direkt söylemezler. Yöntemi vardır bunun, çaktırmadan yapmaları gerekir."

İşte böyleyim ben ve tamamen aynım oldu oğlum. 40 kere söylersen oluyormuş gerçekten. Aldım mı başıma özgür, özgüveni yerinde, ne istediğini bilen ve dimdik bir çocuk! Tıpkı benim gibi inatçı, benden daha da hırslı. "İstersem yaparım, karar verirsem yaparım, inanırsam yaparım, güvenirsem yaparım, sen söylersen asla yapmam, içim gitse bile durabilirim, kendimi tutabilirim, ama sana kim olduğumu gösteririm" diyor bana.

Sanki ayaklarımın altına bir metre boyunda bir ayna koymuşlar ve ben İzmir Fuar Lunaparkı’nda gibi kendime bakıyorum şekil değiştiren aynada. Biraz küçülmüşüm, saçlarım kısa ve tombik halim var karşımda. Ve ben kendimle savaşıyorum adeta...

İyi hafta sonları

Pınar ben

Anne Savaşçı

Boğaziçi Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı

1991 yılında kurulan, 200 bin m2 içerisinde 3 bin hayvanın yaşadığı Boğaziçi Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nda 300 çeşit hayvan ve 500 çeşit botanik bitki bulunduğunu biliyor muydunuz? Hem açık hem kapalı self servis kafeteryalarda, havuz kenarlarında kuşlar ve bitkiler arasında oturabilir, pet shop’lar ve hediyelik eşya mağazalarından dilediğiniz ürünü satın alabilir, sevdiğiniz resimlerle hatıra tişörtler bastırabilirsiniz. Çocuk parkında yaratılan oyun cennetinde şişme kaleler, kaydıraklar, çarpışan otolar, sihirli aynalar ve daha pek çok çeşitte her yaşa hitap eden oyuncak ve salıncaklarda çocuklarınız unutulmaz bir gün yaşayacak.

Tuzla yolu Caddesi No: 15 Darıca-Gebze

Tel: (0262) 653 66 66


Alis Harikalar

Diyarında


Güneşin ışıldadığı bir günde bir ağacın altında rüyaya daldınız. Karşınıza ilk kim çıksın isterdiniz? Sizi bilemeyiz ama Alis’in karşısına bir tavşan çıktı. Alis, tavşanın deliğinden aşağı süzüldüğünde, o güne dek hiç bilmediği, görmediği bir diyarda buldu kendini. En güzeli de bu diyarı Alis rüyasında yaratmıştı. Size bir tavsiye; gelirken kol saatlerinizi durdurun, zamanın ne önemi var ki?

Uyuyan Bebek

Bebekler artık uyuyan bebek albümü ile uyumayı çok seviyor. Bebeklerin daha çabuk uykuya dalarak, uzun ve kesintisiz uyumasını ve uykusundan da dinlenerek uyanmasını sağlayan "Uyuyan Bebek", bebeklerin anne karnındaki huzurunu dış dünyaya taşıdı. İdeal nabız ritminde gerçek kalp sesi ve dinlendirici müziğin kaynaştığı bu albümü bebekler çok sevecek. Eğer siz de arabada seyahat ederken bebeğinizin huzurlu bir yolculuk geçirmesini istiyorsanız, mutlaka bu CD’yi edinin. Bilimsel veriler doğrultusunda hazırlanan ve kesintisiz 55 dakika devam eden "Uyuyan Bebek" albümünü tüm müzik marketlerde ve seçkin bebek mağazalarında bulabilirsiniz.

Ninja Kaplumbağalar

Usta Splinter, Ninja Kaplumbağalar’dan birini, eğitim alması için ülke dışına gönderir. Kalanlardan biri, gizlice şehirdeki kötülüklerle savaşmaya başlar. Bunun nedeni giden kaplumbağanın yerine geçmek istemesidir. Eğitimdekinin geri dönmesiyle, güçlerini birleştirirler ve önemli olanın takım halinde çalışmak olduğunu fark ederler. Öyleyse bu hafta sonu atlayın arabaya ve çocuğunuzu bu keyifli filmi izlemeye götürün.

Yönetmen: Kevin Munroe

Seslendirenler: Dave Fouquette,

Tony Gordy, Ray Romano, Sara Rue


Zirve Dağcılık Kulübü ile hafta sonu yürüyüşleri

25 Mart Pazar günü, Katırlı (Kurban) Dağı’nda doğa yürüyüşü yapmaya ne dersiniz? Zirve Dağcılık Kulübü’nün İstanbul ve çevresinde yaşayanlar için düzenlediği keyifli doğa yürüyüşü, pazar gününü verimli geçirmek adına doğru bir alternatif. Yürüyüş, Bursa’nın Orhangazi ilçesi ile İznik arasında Gürle Köyü’nde yer alan Katırlı Dağı’nda (1283 m) yapılacak. Zirveye ulaşmak için yaklaşık 1200 metre yürümek gerekecek. Etkinlik boyunca orman içi patika ve orman yollarını kullanarak zeytinlikler, ıhlamur, kavak ve kestane ağaçlarının arasından yürüyecek olan ekibi, sonunda Katırlı Dağı’nın zirvesi İznik gölünden Uludağ’a, İzmit Körfezi’nden Sapanca’ya çok geniş bir panorama bekliyor.

Genel Merkez: Kıbrıs Şehitleri Cad. 1452 Sok. No: 2/2 Alsancak

Tel: (0232) 464 09 53


Sihirbazlık dersi

Sihrin gizemli dünyası kimi çekmez ki? Merakla izlediğimiz sihirbazların numaralarını artık çocuklarınız da yaparsa şaşırmayın. Çocuklarınız sihri sihirbazdan öğrenebilir. Onlar Kids Stop’da, siz veliler ise arabalarla sahile inip arkadaşlarınızla kahve molası vererek, alışverişin keyfini çıkarabilirsiniz.

Elmo’nun dünyası; yiyecekler, su ve spor!

Susam Sokağı’nın sevimli ve kırmızı canavarı Elmo; yiyecekler, su ve sporun önemini keşfediyor! Bir elmayla konuşuyor, gizemli derinliklere dalıyor ve "Tavşan Hop" egzersizleriyle formda kalıyor. Çocuğunuz Elmo ile beraber dünyanın değişik köşelerinden yiyecekleri tanıyor, denizleri araştırıyor ve spor yaparak nasıl sağlıklı ve güçlü olacağını öğreniyor! Ayrıca sevimli süs balığı Dorothy, komik Bay Saftirik ve neşeli şarkılar her yaştan izleyiciye mutluluk veriyor. Bu keyifli yolculuğa siz de çocuğunuzla beraber katılın.

A.E. Film Saga Collection Tel: (0212) 324 9292
Yazarın Tüm Yazıları