Kendi yetiştiği liseye ve eğitime adanmış bir hayat

Güncelleme Tarihi:

Kendi yetiştiği liseye ve eğitime adanmış bir hayat
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2011 00:00

GAMA Holding Onursal Başkanı Erol Üçer, iş hayatı boyunca yurtiçi ve yurtdışında çok sayıda başarılı projeye imza attı. Kazandığı başarılarda aldığı eğitimin özellikle de Ankara Atatürk Lisesi’nin önemine değinen Üçer, okuduğu liseye olan vefa borcunu başarılı öğrencileri destekleyerek ödüyor.

Haberin Devamı

Türkİye’nİn en büyük holdinglerinden birinin onursal başkanı olmasına rağmen, o iş adamı kimliğiyle değil, eğitime verdiği destekle ön plana çıkıyor. Eğitimin gelişmesi ve dünya standartlarında olabilmesi için çalışan Erol Üçer, eğitim adına yaptığı çalışmaların kendisini çok heyecanlandırdığını söyledi. Üçer, başarının doping, en büyük hediyenin ise öğrencilerden gelen başarı haberleri olduğunu belirtti. Erol Üçer, Ankara Atatürk Lisesi ve Vakfı’nı Hürriyet Ankara için anlattı:

Kritik merkez

“Gazi Mustafa Kemal, 1919 yılı Mayıs ayında Anadolu’yu dolaşıp Milli Mücadele kararını aldıktan sonra, 27 Aralık 1919 tarihinde Ankara’ya geldi. Ankara’ya gelişinden üç gün sonra Ankara İdadisi’ni ziyaret etti. Okulda, öğretmen ve öğrencilerle Milli Mücadele hakkında sohbetler yaptı ve vatanın kurtarılması ile ilgili düşüncelerini ve kararlarını anlattı. Okul, bu tarihten sonra Milli Mücadele döneminin en önemli merkezlerinden biri oldu.

Önemli izler

10 Nisan 1920’de Ankara Hükümeti’nin emri ile okul tatil edilerek, okul binası Büyük Zafer’e kadar, Milli Müdafaa tarafından ordunun gereksinimlerini karşılamak amacı ile halktan sağlanan giyecek ve erzakın toplandığı bir yer olarak kullanıldı. Okulun, birçok öğretmen ve öğrencisi Kurtuluş Savaşı’na katılarak gazi olmuş veya şehit düşmüş ve lisenin şanlı tarihinde çok önemli izler bıraktı.

Haberin Devamı

Kendi yetiştiği liseye ve eğitime adanmış bir hayat


İlklerden biri

Okulun adı 1910 yılında Ankara Sultanisi, 1923 yılında Ankara Erkek Lisesi ve 1940 yılında da Ankara Atatürk Lisesi olmuş ve bugünkü binasına taşındı. Ben de, yeni binada ilköğrenim gören öğrencilerden biriyim. Okulu daha iyi hale getirmek için 1985 yılında 92 arkadaşımla birlikte Ankara Atatürk Lisesi Vakfı’nı kurduk. Batıda eğitime vakıflar aracılığıyla büyük destek sağlanıyor.

Dil ağırlıklı

Okulun en önemli özelliği lisan ağırlıklı olması. Türkiye genelinde yabancı dilde eğitim veren 10 liseden biri ve Ankara’da bu özelliğe sahip tek Anadolu Lisesi. Hazırlık sınıfından itibaren öğrencilere kapsamlı bir İngilizceyle birlikte Almanca, Fransızca, İspanyolca, Rusça, Çince, İtalyanca ikinci yabancı dil seçeneği olarak sunuluyor.

Eğitim programları

Sürekli olarak yabancı dil bilgisinin geliştirilmesi, pratik yapılarak pekiştirilmesi gerekliliğine inanan ve bu yönde çalışmaları destekleyen Ankara Atatürk Lisesi Eğitim Vakfı, başarılı öğrencileri yurt dışına göndermek için üç yıldır çeşitli programlar uyguluyor. 125. yıl etkinliklerimiz kapsamında bu yaz döneminde, yabancı dilde başarılı 70 öğrenci İngiltere’ye, 15 öğrenci Rusya’ya, 20 öğrenci de Çin’e gidiyor. Ayrıca 20 Haziran’dan itibaren okulda, Tömer’in seçme öğretmenleri tarafından 500 öğrenciye iki hafta müddetle İngilizce ve ikinci yabancı dil eğitimi veriliyor.

Şeytan giremez

Çocukların hayata atılması ölçüsünde imkanlar sunuyoruz. Anadolu liseleri içinde sportif başarı anlamında en başarılı okullardan biriyiz. Batıda spor çok önemli. Çocukların hayatları genelde aileleri tarafından yönetiliyor. Sporda başarılı olduklarında şeytan onların içine giremez, daha mutlu bireyler olurlar. Biz ders dışında öğrencilerin hayata alıştırılması için faaliyetler düzenliyoruz. Devletin kurallarına uygun ama devletin veremediği imkanları sunuyoruz.

Başarı dopingtir

İnsan bir şeyleri başardıkça, bazı şeylere meyil geliştirir. Başarı dopingdir. Ben vakıf için çok zaman ayırmıyorum. Ben buraya heyecanlarımı ayırıyorum. Buradan gelecek güzel haberler beni heyecanlandırıyor. İş hayatının belli kuralları var. Bu tip heyecanlar iş hayatında yok. İnsana huzur veren, güven veren şey çocukların başarılı olması. Bizim için en büyük hediye bu.

Gelecek için ümitli

Okulun 125. Yılını dolduruyoruz. Eski mezunlar ellerinden gelen desteği verdi. Vakfın gayrimenkullerden yıllık 400.000 TL geliri var. Dışarıdan gelen desteklerle bu rakam yarım milyona ulaşıyor. Öğrenciler okullarına sahip çıkıyor ve bu da bizi gelecek için daha ümitli yapıyor. Burs verdiğimiz öğrencilerden 15’i, şimdi iş güç sahibi oldu ve artık onlar burs veriyor. Biz öğrencilerden vakfa ve okula sahip çıkmalarını istiyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!