Kendi tasarladıkları makinelerle üretecekler

Güncelleme Tarihi:

Kendi tasarladıkları makinelerle üretecekler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2015 14:19

BALIKESİR’in Sındırgı İlçesi’ndeki Mesleki Teknik Eğitim Merkezi’nin (METEM) proje ekibi tarafından okula kazandırılan makineler vatandaşların kullanımına açılıyor.

Haberin Devamı

Öğrencilerin yanı sıra vatandaşların da tasarımları değerlendirilerek Sındırgı Mesleki Teknik Eğitim Merkezi’ne kazandırılan makineler, tasarımdan üretime istihdam yaratacak. Projenin asıl hedefinin istihdam yaratmak olduğunu dile getiren Okul Müdürü Tuncay Öztürk, Marmara Kalkınma Ajansı’ndan (GMKA) destek aldıklarını belirterek "Okulumuza 16 bilgisayar, ahşap işlerinde kullanılmak üzere yazı yazan, delik açan, verilen çizimleri ölçülerinde kesebilen CNC Lazer, CNC Router makineleri, daire testere, çoklu delik açma makinesi, toz emme sistemi, ahşap kenar bantlama makineleri kazandırmıştık. Geçtiğimiz gün GMKA denetmenleri gelip makinelerin kullanımını denetledi. Kurslar açıyoruz ve kursiyerlerimiz bu kurslarda tasarladıkları makinelerimiz ile üretime başlayabilecek" dedi.

Haberin Devamı



Toplam proje bedelinin 192 bin 720 lira olduğunu bunun 167 bin 562 lirasını GMKA, 25 bin 157 lirasının da Sındırgı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından sağlandığını belirten Öztürk, İlçe Kaymakamı Ercan Ateş ve proje ekibine teşekkür etti.

CNC Lazer makinesiyle deneme amaçlı çizimi hazır olan Eyfel Kulesi’nin modeli çıkartıldı. Makinelerle belli ölçülerde bilgisayarlarda gerçekleştirilen tasarımlarla, kesme, oyma, yazma gibi çeşitli şekiller elde edilebiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!